Je kan sinds kort binnenkijken in de ateliers van het oude Gouvernement
Volledig scherm
Je kan sinds kort binnenkijken in de ateliers van het oude Gouvernement © Benny Proot

Nieuwe attractie op de Burg: kunstenaars in De Tank tonen hun werk in vitrines

BruggeEen nieuwe attractie op de Burg: de ramen van atelierwerking De Tank zijn omgebouwd tot vitrines voor kunst. Het is een initiatief van kunstenaar en Tank-conciërge Sam Vanroose.

 1. HERBELEEF. Dit was de Heilig Bloedprocessie, die voor het eerst in 3 jaar weer door Brugge trok: “Als Bruggeling moest je hier zijn”
  Brugge

  HERBELEEF. Dit was de Heilig Bloedpro­ces­sie, die voor het eerst in 3 jaar weer door Brugge trok: “Als Bruggeling moest je hier zijn”

  Het is geleden van mei 2019, maar vandaag trok eindelijk opnieuw de processie van het Heilig Bloed door Brugge. 1.700 acteurs, mét een meisje als kindje Jezus, gingen voorop. Alle zitplaatsen waren uitverkocht, tienduizenden mensen stonden langs het parcours en er was zelfs een klein zonnetje. Brugge beleefde zijn Schoonste Dag. Wij waren er bij van vanmorgen 10 uur tot het einde. Herbeleef het hieronder nog een keer.
 1. Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”
  PREMIUM
  Oostende

  Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze gingen we in het West-Vlaamse Oostende op appartementenjacht met makelaar Mathias Dewulf van Immo Francois. “Er zijn zeker leuke appartementen aan een goede prijs mét zeezicht te vinden, maar er is dan vaak wel nog werk aan.”