Brugge 09/04/2019, opening sculptuurmuseum in de maria straat te Brugge. Een museum waar de Vlaamse primitieven in plaaster nagemaakt werden waardoor je deze in relief kunt zien. Door uitbater Alexander Deman bekend van de ijs en zandsculpturen. (picture by Florian Van Eenoo/photonews)
Volledig scherm
Brugge 09/04/2019, opening sculptuurmuseum in de maria straat te Brugge. Een museum waar de Vlaamse primitieven in plaaster nagemaakt werden waardoor je deze in relief kunt zien. Door uitbater Alexander Deman bekend van de ijs en zandsculpturen. (picture by Florian Van Eenoo/photonews) © Florian Van Eenoo photonews

Nieuw Brugs museum Musea Sculpta voortaan verboden onder 16 jaar: “Taferelen van Jeroen Bosch blijkbaar niet geschikt voor kinderen”

De 3D-replica’s van kunstwerken van de Vlaamse Primitieven zijn niet geschikt voor kinderen onder de 16 jaar. Zo oordeelt het nieuwe Brugse museum Musea Sculpta, dat vorig jaar opende. “We krijgen kritiek dat de taferelen van Jeroen Bosch té seksueel getint zijn”, zegt zaakvoerder Alexander Deman. En dus kiest het museum eieren voor zijn geld.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Leegstaande winkel in B-Park in sneltempo ingericht als test- en vaccinatiecentrum: “Mogelijk moet élke Bruggeling nog eens naar hier komen”
  Brugge

  Leegstaan­de winkel in B-Park in sneltempo ingericht als test- en vaccinatie­cen­trum: “Mogelijk moet élke Bruggeling nog eens naar hier komen”

  Naast interieurzaak LeenBakker in het winkelcentrum B-Park is een leegstaand pand in geen tijd omgevormd tot nieuw Brugs test- en vaccinatiecentrum. Vanaf woensdag kan je daar terecht voor een coronatest, later ook voor vaccinaties. “Oorspronkelijk was dit een soort plan-B, maar het zou best kunnen dat élke Bruggeling hier een herhalingsvaccin zal moeten krijgen", zegt dokter Jan Wynsberghe.
 2. Is het WK in Brugge vloek of zegen voor horeca en handelaars?: “Hoge verwachtingen hebben we niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Is het WK in Brugge vloek of zegen voor horeca en handelaars?: “Hoge verwachtin­gen hebben we niet”

  Het aftellen naar de start van het WK tijdrijden is nu écht van start gegaan. Vanaf zondag verwachten ze in Knokke-Heist en Brugge tienduizenden koersliefhebbers. Hoogdagen voor de horeca, denk je dan. Maar is dat wel zo? En wat met de handelaars? Niet elke winkel blijft open, zo blijkt. “Onze hotels zitten zeker niet vol”, zegt Dimitri Thirion van de vzw Hotels Brugge.