De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken.
Volledig scherm
De Sint-Jorisstraat en de Vlamingdam krijgen veel bussen te verwerken. © Proot

Nieuw asfalt, want bussen rijden Sint-Jorisstraat stuk

De Sint-Jorisstraat tussen de Augustijnenrei en de Kalkhovenstraat (inclusief kruispunt) is van 26 tot en met 31 augustus onderbroken voor werken.

6 reacties

 • Angelo Cabooter

  2 jaar geleden
  Roland Rotsaert. Bus 12 gaat niet naar T'zand en Markt, maar naar Bargeweg, Katelijnestraat, Onze Lieve Vrouwkerk, Dijver, Gentpoort en Station.
 • Roland Rotsaert

  2 jaar geleden
  Men heeft het probleem zelf gecreëerd door de wijze waarop Geldmuntstraat-Noordzandstraat en Zand heraangelegd werden. Er is nochtans een alternatief dat in de vorm van lijn 12 zeer halfslachtig een begin van realisatie kreeg: een lus (in één richting) Station-Zand-Markt-Gentpoort-Station. Maar die mag niet door de Steenstraat, want de kasseien zouden kapotgereden worden... Straks gebruikt niemand nog de bus in Brugge en lost het probleem zichtzelf op.
 • Angelo Cabooter

  2 jaar geleden
  Na de heraanleg van de Geldmuntstraat/Noordzandstraat mogen er geen lijnbussen meer rijden door die straat richting T'zand en station. En sinds de heraanleg van T'zand is het ook onmogelijk om daar te komen. Dus moeten de bussen wel rechtdoor rijden richting Koningin Elizabethlaan en dan naar T'zand en station.
 • Roland Rotsaert

  2 jaar geleden
  De helft van die bussen rijdt naar het station en maakt zo al jaren een forse omweg waar niemand gelukkig mee is. Waarom mogen de alternatieven - die er zijn - niet gebruikt worden?
 • Frederik Lootens

  2 jaar geleden
  Weg met die ouderwetse ZWARE EN STINKENDE bussen.
 1. Strahinja Pavlovic, uitblinker bij Cercle Brugge en bij Servië: “Cristiano Ronaldo was best aardig”

  Strahinja Pavlovic, uitblinker bij Cercle Brugge en bij Servië: “Cristiano Ronaldo was best aardig”

  Zaterdag komt OH Leuven naar Jan Breydel. Net als vorig weekend tegen Beerschot is de opdracht voor Cercle even eenvoudig als aartsmoeilijk: winst tegen die andere promovendus kan voor groen-zwart een grote stap richting het behoud in 1A betekenen. Trainer Yves Vanderhaeghe rekent op de klasse van Strahinja Pavlovic (19) om de Leuvense omschakelingen te kortwieken. Anderhalve week geleden deed de Serviër dat al met... Cristiano Ronaldo.
 2. Brexit hakt er nu al in bij Vlaamse ondernemers, merkt Voka: “En dit is nog maar het begin”
  Jabbeke

  Brexit hakt er nu al in bij Vlaamse onderne­mers, merkt Voka: “En dit is nog maar het begin”

  Handel drijven met het Verenigd Koninkrijk is gemiddeld vijf procent duurder geworden en leidt nu al tot omzetdalingen van zo’n zes procent. Dat valt af te leiden uit de peiling die Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, hield bij 150 bedrijven die zakendoen met het VK. “Vooral de douaneformaliteiten kosten geld én tijd. Daar moet iets aan veranderen”, zegt Koen Vandevelde van transportbedrijf Ninatrans.
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment