Een beeld dat we dit weekend normaal ook weer te zien krijgen: eindelijk weer feest zonder mondmaskers en afstand houden tijdens WECANDANCE op het strand van Zeebrugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld dat we dit weekend normaal ook weer te zien krijgen: eindelijk weer feest zonder mondmaskers en afstand houden tijdens WECANDANCE op het strand van Zeebrugge. © Foto Benny Proot

Niet corona, maar weer is spelbreker voor WECANDANCE, het eerste echte festival zonder mondmaskers en afstand: “En toch gaan we voor een topweekend”

ZeebruggeDe eerste festivaldag van WECANDANCE, normaal morgen vrijdag op het strand van Zeebrugge, is last minute geannuleerd. Het weer gooit roet in het eten. Het is nochtans een spannend moment voor de Belgische festivalsector, want er komen dit weekend telkens maximaal 2.500 bezoekers per dag dansen en feesten op het officieel goedgekeurde testevent. “We popelen om mensen te laten knuffelen en genieten”, zegt organisator Bart Roman.

  1. Vernieuwde Kookeet lokt ‘amper’ 4.600 bezoekers: chefs en initiatiefnemers reageren tevreden, maar er is ook kritiek
    Brugge

    Vernieuwde Kookeet lokt ‘amper’ 4.600 bezoekers: chefs en initiatief­ne­mers reageren tevreden, maar er is ook kritiek

    De vernieuwde formule van het culinaire evenement Kookeet in Brugge is maandag uiteindelijk met gemengde gevoelens geëindigd. Amper 4.600 bezoekers - gespreid over drie dagen - kwamen naar de tuin van het Grootseminarie. De toegangsprijs en de niet goedkope spijs en drank schrikten af. “Innoveren vraagt tijd en aanpassingen. We nemen de feedback mee”, zegt Brugge Plus-voorzitter Franky Demon.