Stefaan Timmerman van Assiette Blanche. Hij gaat straks weer open na zeven lange maanden sluiten.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefaan Timmerman van Assiette Blanche. Hij gaat straks weer open na zeven lange maanden sluiten. © Benny Proot

“Niemand van het personeel heeft afgehaakt, dat is een enorme opluchting": Brugse topchefs maken zich na lange sluiting op om woensdag te heropenen

BruggeLang niet alle restaurants zijn na de heropening van de terrassen op 8 mei open gegaan. Het is voor die horecabazen dan ook uitkijken naar woensdag wanneer ze eindelijk - na zeven lange maanden - hun messen weer kunnen scherpen. “Het voelt niet als de grote bevrijding omdat al veel horecazaken te bezoeken zijn, maar het doet wel deugd”, zegt Stefaan Timmerman van restaurant Assiette Blanche in Brugge.

  1. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
    Brugge

    Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

    “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.