Bootjes op de Brugse reien in 2021: het leverde de Brugse stadskas 1,1 miljoen euro op
Volledig scherm
Bootjes op de Brugse reien in 2021: het leverde de Brugse stadskas 1,1 miljoen euro op © Benny Proot

Net geen half miljoen passagiers voor Brugse toeristenbootjes: “Al beter dan in 2020, maar gedwongen sluiting in voorjaar én regenweer houden herstel beperkt”

BruggeIn 2021 genoten precies 465.380 passagiers van een tochtje op de Brugse reien. Dat is bijna het dubbele van het eerste coronajaar 2020, maar nog altijd slechts een derde van een topjaar.

  1. VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelingen vinden Brugge een fietsveilige stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaaglijk gevoel”
    PREMIUM
    Brugge

    VELOVEILIG. ‘Amper' één op twee Bruggelin­gen vinden Brugge een fietsveili­ge stad: “Onze nauwe straten zorgen soms voor een onbehaag­lijk gevoel”

    De resultaten van de VeloVeilig Vlaanderen-bevraging voor Brugge bezorgen burgemeester Dirk De fauw (CD&V) een dubbel gevoel. De Bruggeling geeft twee keer zes op tien voor veilig fietsen in de stad en voor het huidige fietsbeleid. In totaal is 51 procent echt tevreden over het fietscomfort. “Resultaten die doen inzien dat we nog werk hebben en dat ook van plan zijn", zegt De fauw.