Het is dezer dagen lang zoeken naar een vrije parkeerplaats in Brugge. Ondergronds - zoals hier onder 't Zand - is het lang wachten op een vrij plaatsje
Volledig scherm
Het is dezer dagen lang zoeken naar een vrije parkeerplaats in Brugge. Ondergronds - zoals hier onder 't Zand - is het lang wachten op een vrij plaatsje © Benny Proot

Nederlanders zorgen mee voor overvolle parkings en gezellige drukte in Brugge, maar randparkings blijven onderbezet: “Ze zijn te weinig bekend bij grote publiek”

BruggeVolle ondergrondse parkings en een plekje bovengronds zoeken in de binnenstad is al helemaal verloren moeite. Het is al een hele week druk in Brugge. Goed voor de handelaars en horeca, zeker omdat overlast uitblijft. Nederlanders zijn er wél meer dan anders, zo stellen we vast. Al is dat niet terug te zien in het aantal overnachtingen. “Het is hier niet zoals in Antwerpen of Gent. En daar is een logische verklaring voor”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V), die merkt dat de randparkings nog steeds te weinig bekend zijn. 

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Van 146 tot bijna 5.000 euro om Ronde van Vlaanderen te volgen: vips geven veel geld uit om renners soms maar één keer te zien
  PREMIUM

  Van 146 tot bijna 5.000 euro om Ronde van Vlaanderen te volgen: vips geven veel geld uit om renners soms maar één keer te zien

  Met 12.000 zijn ze zondag: de ‘very important persons’. Zij bevolken de ellenlange witte tenten langs de hotspots van het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Een dag lang Vlaamse kermis voor een niet zo zacht prijsje. 300 à 400 euro neertellen voor ‘een verfijnde lunch met open bar’ is geen uitzondering. Nog interesse in een last minute ticket? In 2024 zijn er nog kaartjes vrij. En zelfs daarvoor zal u snel moeten zijn. Een overzicht.
  Brugge
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.