Paul De Graeve, Pieter Vander Vennet, Eric Ver Eecke en Ivan De Clerck bij het protestbord vlak bij de Blankenbergse Steenweg.
Volledig scherm
Paul De Graeve, Pieter Vander Vennet, Eric Ver Eecke en Ivan De Clerck bij het protestbord vlak bij de Blankenbergse Steenweg. © Foto Proot

Natuurvrienden willen stadion tegenhouden

BRUGGEEen actiegroep van natuurliefhebbers, Open Ruimte Brugge, trekt naar de Raad van State tegen de plannen voor het Clubstadion langs de Blankenbergse Steenweg. "De Witte Pion heeft in het Chartreusegebied zijn slag thuis gehaald. Wel, de huidige plannen voor het stadion zijn nog slechter dan toen", zegt woordvoerder Paul De Graeve.

 1. Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij
  Livios

  Met deze tips hou je je dakgoot en regenpijp bladvrij

  Bladeren en ander vuil zijn tyische boosdoeners bij verstopte dakgoten en regenpijpen. Door je dak en dakgoten in de herfst vrij te maken en ze ’s winters zo te houden, zorg je dat water altijd probleemloos weg kan. Tijdens een langere vorstperiode kunnen sneeuw en ijs de waterafvoer blokkeren, wat je heel wat schade kan opleveren. Controleer daarom regelmatig op verstoppingen en houd je dakgoot bladvrij. Bouwsite Livios legt uit hoe je dat doet.
 2. Spider-Man en Charmander op je mondmasker, en zo zie je tóch blije gezichtjes in basisschool Mozaïek in Brugge: “Het is niet zo erg om er eentje op te zetten”
  Brugge

  Spi­der-Man en Charmander op je mondmasker, en zo zie je tóch blije gezichtjes in basis­school Mozaïek in Brugge: “Het is niet zo erg om er eentje op te zetten”

  Geen protesterende ouders aan de schoolpoort in Brugge, waar sinds maandag ook kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker moeten dragen in de klas. In basisschool Mozaïek in Sint-Kruis zagen we de meest kleurrijke exemplaren, ook met opdrukken van helden als Spider-Man en Pokémon-figuurtje Charmander. “Verscheidene klassen moesten de voorbije weken in quarantaine. We zijn nu gewoon blij dat we de kinderen mogen verwelkomen”, zegt directeur Sophie Busschaert.