Natuurpunt investeert in Brugse poldergronden.
Volledig scherm
Natuurpunt investeert in Brugse poldergronden. © RV

Natuurpunt koopt bijna 8 hectare groen aan in Brugse deelgemeenten

BruggeNatuurpunt heeft 7,87 hectare aan groen gebied aangekocht in de Brugse deelgemeenten Dudzele, Koolkerke en Sint-Jozef. Het betaalt er bijna een half miljoen euro voor.

 1. Burgerplatformen reageren op Ventilus-eindrapport met open brief: “Bovengrondse verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Burgerplat­for­men reageren op Ventilus-eindrap­port met open brief: “Boven­grond­se verbinding maakt heel Europa kwetsbaar”

  De West-Vlaamse burgerplatformen die zich al langer verzetten tegen een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding hebben een gezamenlijke open brief geschreven, waarmee ze reageren op het lijvige rapport van Ventilus-intendant Guy Vloebergh. De burgerplatformen noemen de opdracht van Vloebergh mislukt en blijven pleiten voor een ondergrondse verbinding. Opmerkelijk is dat ze ook aanhalen dat de wisselstroomknoop in Brugge heel Europa kwetsbaar maakt.
 2. Wil je een uniek juweel gemaakt voor de eeuwigheid? Ga dan zeker langs bij Baskania in Knokke

  Wil je een uniek juweel gemaakt voor de eeuwigheid? Ga dan zeker langs bij Baskania in Knokke

  “Baskania is niet zo maar een producent van juwelen. Wij maken geen series maar enkel unieke stukken. Van onze juwelen vind je er geen twee. Creatief leggen we onszelf ook geen grenzen op, behalve dat we met de meest kwalitatieve producten werken. Onze juwelen zijn kunstwerkjes, niet onderhevig aan trends en grillen.” Aan het woord is Phillippe van Kerkhoven, eigenaar maar vooral de creatieve geest achter het juwelenmerk Baskania.