protest tegen circulatieplan Vijversdreefwijk Brugge
Volledig scherm
protest tegen circulatieplan Vijversdreefwijk Brugge © Benny Proot

Nakende ‘één richting’ in Vijversdreefwijk beroert tot in het stadhuis: “Dit plan veroorzaakt extra verkeer in andere delen van Sint-Kruis”

BruggeHet aangekondigde eenrichtingsverkeer in de Vijversdreefwijk in Sint-Kruis is een doorn in het oog van buurtbewoners en de actiegroep Brugse Mobiliteit Anders. Die startte een petitie tegen het plan van de stad. De buurt hield maandag een actie voor de gemeenteraad. “De commentaren bij de handtekeningen liegen er niet om: het is niet gewenst.”

 1. Matthieu Bonne begint aan laatste 48 uur van wereldrecordpoging. “De wind blijft ons parten spelen”

  Matthieu Bonne begint aan laatste 48 uur van wereldre­cord­po­ging. “De wind blijft ons parten spelen”

  Matthieu Bonne zit ondertussen al vijf dagen op de fiets met slechts enkele uurtjes slaap per dag. Hij wil in Phoenix het wereldrecord zo veel mogelijk kilometers fietsen op een week verbreken. Hij moet daarvoor zeker 3590 kilometer afleggen. Op de vijfde dag was de wind opnieuw zijn grootste vijand, terwijl ook de vermoeidheid hem ondertussen parten begint te spelen. “Alles begint nu echt pijn te doen.”
  Brugge
 2. Fernand Vanderplancke (84) maakt al 30 jaar de trofee voor de winnaar van De Ronde: “Als Tom Boonen zegt dat hij op de vensterbank staat, maakt me dat trots”
  PREMIUM

  Fernand Vanderplan­c­ke (84) maakt al 30 jaar de trofee voor de winnaar van De Ronde: “Als Tom Boonen zegt dat hij op de venster­bank staat, maakt me dat trots”

  Sinds 1993 krijgen de winnaars - zowel bij de mannen als bij de vrouwen - van de Ronde van Vlaanderen een bronzen beeldje mee naar huis. Elk van die pronkstukken komt van de hand van één man: Bruggeling Fernand Vanderplancke (84). “Geen enkele trofee is dezelfde”, vertelt hij, glimmend van trots wanneer hij praat over zijn band met dé moeder der wielerklassiekers. Wie al wil weten hoe het beeldje van dit jaar eruitziet: er is maar één adres.
  Brugge