AZ Sint-Jan in Brugge.
Volledig scherm
AZ Sint-Jan in Brugge. © BENNY PROOT

Na corona teistert nu hardnekkige schimmel het operatieschema in AZ Sint-Jan: “Hopelijk zijn we er binnen een week van af”

BruggeBrute pech in het AZ Sint-Jan in Brugge, waar een schimmel nu al weken de planning van het operatiekwartier in de war stuurt. Door een waterlek werden verscheidene zalen getroffen, waardoor afspraken weer verplaatst moesten worden.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Masterplan voor recreatiedomein Sint-Pietersplas klaar: “Brugse Blaarmeersen krijgen meer dan ooit vorm”
  PREMIUM
  Brugge

  Masterplan voor recreatie­do­mein Sint-Pieters­plas klaar: “Brugse Blaarmeer­sen krijgen meer dan ooit vorm”

  De stad Brugge heeft een masterplan klaar voor de verdere ontwikkeling van de Sint-Pietersplas. Het recreatiedomein moet op termijn een trekpleister worden voor álle Bruggelingen, jong en oud, met een gezonde balans tussen sport, recreatie en natuur. Ook een kleinschalige camping behoort tot de plannen. “Dit is een enorm belangrijk gebied voor onze stad”, zegt schepen Franky Demon (CD&V), die de toekomst van de Sint-Pietersplas samen met schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) toelicht.