De gidsen van Musea Brugge die vanaf deze zomer rondleidingen zullen organiseren
Volledig scherm
De gidsen van Musea Brugge die vanaf deze zomer rondleidingen zullen organiseren © Musea Brugge

Musea Brugge selecteert 54 ‘toppers’ die vanaf de zomer toeristen zullen gidsen

BruggeEen team van 54 gidsen gaat begin deze zomer aan de slag in Groeninge, Gruuthusemuseum en het Sint-Janshospitaal in Brugge. De stad wil namelijk zijn gidsenwerking professionaliseren. Uit 180 kandidaten zijn deze 54 de eerste ‘toppers’.

 1. Brugse klimaatactivist moet nu ook in ons land voor rechter verschijnen nadat hij zich vastkleefde aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”
  PREMIUM

  Brugse klimaatac­ti­vist moet nu ook in ons land voor rechter verschij­nen nadat hij zich vastkleef­de aan schilderij: "Een teken dat ik goed bezig ben”

  In Nederland is al een rechtszaak lopende omdat hij zich vastkleefde aan het wereldberoemde schilderij “Meisje met de Parel” en ook in België riskeert hij nu voor het eerst een celstraf voor gelijkaardige feiten in het Groeningemuseum in Brugge. Klimaatactivist Wouter Mouton (45) betaalt stilaan een tol voor z’n protestacties, maar dat houdt hem niet tegen. “Of ik in het wielervoorjaar opnieuw iets plan? Wie weet.”
  Brugge
 2. Miron Muslic ontvangt vanavond leider Genk met Cercle Brugge: “Wij waren jagers en zijn nu de prooi”

  Miron Muslic ontvangt vanavond leider Genk met Cercle Brugge: “Wij waren jagers en zijn nu de prooi”

  Na een straffe reeks van acht wedstrijden op rij zonder nederlaag, ging Cercle Brugge vorige zondag de boot in op Anderlecht. Niet met de billen bloot, maar toch wel na de zwakste prestatie sinds maanden. Vanavond komt leider Racing Genk naar Jan Breydel. Alweer een uitdaging voor de Vereniging, die het (hoogstwaarschijnlijk) zonder speerpunt Kevin Denkey zal moeten waar maken in de jacht op plaats acht. “Zelfs al zou dat een fantastische bonus zijn, ons seizoen is nu al geslaagd”, bedenkt coach Miron Muslic.