Monique Van Vooren zet een van haar vele duizenden coronaprikken in het vaccinatiecentrum van Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Van Vooren zet een van haar vele duizenden coronaprikken in het vaccinatiecentrum van Brugge. © Benny Proot

Monique (68) zette als vaccinatiekampioene in Brugge al duizenden prikjes: “Het is pittig werk, maar je krijgt er ongelooflijk veel dankbaarheid voor terug”

BruggeNiemand die in het vaccinatiecentrum van Brugge meer shifts op de teller heeft staan dan Monique Van Vooren (68). Ze kwam al 120 keer meehelpen als vrijwilliger, meestal met de spuit in de hand. Altijd vriendelijk, altijd bemoederend: je zou haast hopen dat je ‘boosterlady’ Monique treft als je voor dat boostervaccin moet langsgaan. “Twintigers zijn vaak het meest angstig voor zo'n spuitje, maar ik probeer hen altijd gerust te stellen.”

  1. Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedisten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen
    PREMIUM

    Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedis­ten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen

    Twee weken voor de start van de Ronde van Vlaanderen in Brugge, zijn nu al tal van organisaties met evenementen bezig om de Ronde-sfeer aan te wakkeren. Cercle Brugge wil sportievelingen doen zwemmen en fietsen, de Brugse Velopedisten zetten wielertoeristen op de fiets en commentator Renaat Schotte neemt je mee op een rondreis door de wielerwereld. Wij bundelden voor u de meest opvallende initiatieven.
    Brugge