Winkelen moet in Brugge weer verplicht met mondmasker
Volledig scherm
Winkelen moet in Brugge weer verplicht met mondmasker © Benny Proot

Mondmasker weer verplicht in winkelstraten en op markten in Brugge

BruggeEr geldt vanaf vrijdag 26 november tot en met zondag 9 januari 2022, tussen 10 en 19 uur, een mondmaskerplicht in de belangrijkste winkelstraten in Brugge. Ook op markten wordt de verplichting weer ingevoerd.

  1. Trucker die Frank (56) doodreed kent zijn straf en heeft gesprek met broer slachtoffer: “Ook voor die man is het zwaar om dragen”
    PREMIUM
    Knokke-Heist/Zeebrugge

    Trucker die Frank (56) doodreed kent zijn straf en heeft gesprek met broer slachtof­fer: “Ook voor die man is het zwaar om dragen”

    Drie maanden celstraf met uitstel, een geldboete van 2.000 euro en drie maanden rijverbod: die straf krijgt de Nederlandse trucker die in maart vorig jaar het ongeval veroorzaakte waarbij Frank Vlietinck (56) om het leven kwam. De visser uit Knokke-Heist werd in Zeebrugge gegrepen op zijn fiets en overleed ter plaatse. Voor de zus van het slachtoffer een te milde straf. Want ze koesterde samen met haar broer een grote droom, zo bleek. Broer Antoine sprak na de zitting met de trucker en is vooral blij dat de zaak is afgerond. “Een zwaardere straf brengt Frank niet terug."