AZ st Jan Brugge
Volledig scherm
AZ st Jan Brugge © Benny Proot

Mogelijke fusie tussen Brugse ziekenhuizen zorgt ook bij vakbonden voor onrust: actie gepland om ‘nee’ te zeggen tegen privatisering

BruggeDe mogelijke Brugse ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas zorgt voor onrust in beide ziekenhuizen. De vakbonden plannen op dinsdag 31 mei een actie aan AZ Sint-Jan. Ze zijn niet tegen een fusie, maar wel tegen het mogelijk privatiseren van de openbare zorg.

  1. Centrumparking Biekorf binnenkort enkel nog voor abonnees, hotelgasten en personeel: “Wachtende chauffeurs zorgen voor mobiliteitsproblemen in Naaldenstraat”
    PREMIUM
    Brugge

    Centrumpar­king Biekorf binnenkort enkel nog voor abonnees, hotelgas­ten en personeel: “Wachtende chauffeurs zorgen voor mobili­teits­pro­ble­men in Naalden­straat”

    Het stadsbestuur van Brugge gaat praten met parkeerbeheerder Interparking om de centrumparking Biekorf nu snel om te vormen tot een ondergrondse parking voor buurtbewoners, hotelgasten en personeelsleden. De voorbije weken zorgden wachtenden voor opstoppingen in de Naaldenstraat en Sint-Jakobsstraat. “Bezoekers in Brugge die ondergronds willen parkeren, hebben voldoende alternatieven", vindt burgemeester Dirk De fauw.