Carl Decaluwé wil over de ganse kustlijn een thermisch cameraschild uitbouwen
Volledig scherm
Carl Decaluwé wil over de ganse kustlijn een thermisch cameraschild uitbouwen © Benny Proot

Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

West-VlaanderenWest-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.

 1. Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”
  PREMIUM
  Oostende

  Op jacht naar een flat met én zonder zicht op zee in... Oostende: “Hier vind je nog iets voor 170.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze gingen we in het West-Vlaamse Oostende op appartementenjacht met makelaar Mathias Dewulf van Immo Francois. “Er zijn zeker leuke appartementen aan een goede prijs mét zeezicht te vinden, maar er is dan vaak wel nog werk aan.”
 2. Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoedelijk om een transmigrant”
  Gistel/Middelkerke

  Persoon sterft na aanrijding op E40 in Gistel: “Het gaat vermoede­lijk om een transmi­grant”

  Op de E40/A18 in Gistel is vrijdagnacht een persoon overleden bij een ongeval. Het slachtoffer werd volgens het Brugse parket aangereden door meerdere voertuigen en stierf ter plaatse. “Vermoedelijk gaat het om een transmigrant”, klinkt het. Volgens burgemeester van Oudenburg Anthony Dumarey (Open Vld) gaan in de buurt van de parking van Westkerke op korte termijn werken van start die de situatie er veiliger moeten maken.