Mikey Peeters (l) en Steven Van Geel (r).
Volledig scherm
Mikey Peeters (l) en Steven Van Geel (r). © RV/BELGA

“Mikey wilde zijn vriendin Lore in bescherming nemen. Hij was een held”: burgerlijke partijen lovend over slachtoffer

In het Brugse assisenhof hebben de burgerlijke partijen vandaag hun pleidooi gehouden op het proces rond de dodelijke steekpartij op de Brugse Markt van 4,5 jaar geleden. Zij omschreven Mikey Peeters (19) als een held en vroegen de jury om Suleyman Betelguiriev (25) schuldig te verklaren aan doodslag. Steven Van Geel (25) is volgens hen mededader. Vrijdag valt het doek over het proces.

1 reactie

 • Philippe Schotte

  2 jaar geleden
  Brave jongens ???? Gelukkig zijn er niet teveel van dit soort brave jongens !
 1. “Een cavaatje na het fietsen? Wij lusten ook graag een biertje!”: vrouwelijke wielerclubs worden steeds populairder en zijn al lang geen uitzondering meer
  PREMIUM
  Brugge/Jabbeke/Diksmuide/Oostkamp/Bredene

  “Een cavaatje na het fietsen? Wij lusten ook graag een biertje!”: vrouwelij­ke wieler­clubs worden steeds populair­der en zijn al lang geen uitzonde­ring meer

  De tijd dat fietsen op zondag een mannenzaak is, ligt definitief achter ons. Vrouwelijke wielerclubs schieten her en der als paddenstoelen uit de grond en corona heeft die trend alleen maar versterkt. Sommige ploegjes nemen zelfs al het woord ledenstop in de mond. Maar wat maakt wielrennen plots zo populair bij vrouwen? En waarin onderscheiden zij zich van de mannelijke wielertoeristen? Wij vroegen het aan de Fietsvedetjes en enkele andere populaire clubjes in de kustregio. Eén ding is zeker: de vrouwen lusten evengoed een biertje na hun ritjes.
 2. Doder van Mikey getrouwd na vlucht uit België
  PREMIUM

  Doder van Mikey getrouwd na vlucht uit België

  Suleyman Betelguiriev, de doder van Mikey Peeters, is in Grozny - hoofdstad van Tsjetsjenië - een heel nieuw leven begonnen. Hij is er getrouwd met de dochter van een hoge magistraat en samen hebben ze een zoontje. Volgens zijn vader is hij "nog altijd van plan zich aan te geven". De familie van het slachtoffer lachte eens bitter bij zoveel cynisme. Toen de man excuses aanbood namens zijn zoon vloog vader Peeters recht. "Die zullen nóóit aanvaard worden!"
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen