50 jaar Dumpi Markt Brugge met Lucienne helemaal in het midden: "Op weekenddagen stonden mensen vaak tot buiten te wachten. Zo benieuwd waren ze naar ons aanbod"
Volledig scherm
PREMIUM
50 jaar Dumpi Markt Brugge met Lucienne helemaal in het midden: "Op weekenddagen stonden mensen vaak tot buiten te wachten. Zo benieuwd waren ze naar ons aanbod" © Benny Proot

Meubelzaak Dumpi Mart bestaat 50 jaar en Lucienne (86) waakt nog altijd over het levenswerk van haar man zaliger: “Niemand wist Sint-Kruis liggen, tot ze de naam Dumpi Mart uitspraken”

Brugge“Op de openingsavond in 1972 viel de elektriciteit uit. Gelukkig is dat geen slecht voorteken geweest.” Lucienne Vandenkerkhoven (86) en de familie De Jonckheere kijken vandaag, dag op dag 50 jaar na de opening, terug op een halve eeuw Dumpi Mart. Nog altijd een winkelcentrum van ruim 360 meter lang, al neemt de meubelzaak er niet zo’n grote ruimte meer in als vroeger. 

 1. 870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel
  PREMIUM

  870 kilometer gereden om 14-jarige jongen “te helpen”: Duitse ‘groomer’ die 28 Vlaamse jongens in de val lokt, riskeert 6,5 jaar cel

  Hij stelde zich voor als de ridder die hen uit de problemen zou helpen of gaf zich uit voor cheerleader. Zo zou een 45-jarige Duitser in iets meer dan een jaar tijd liefst 28 Vlaamse jongens op sociale media overtuigd hebben om naaktbeelden van hen door te sturen. “En dat terwijl de beklaagde al veroordeeld werd in zijn thuisland”, foeterde de advocate van het slachtoffer. Matthias S. riskeert nu 6,5 jaar cel. Maar mogelijk zijn er nog veel meer dan 28 slachtoffers.
  Brugge
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.