Gouverneur Carl Decaluwé
Volledig scherm
Gouverneur Carl Decaluwé © Benny Proot

Meteen boetes, drones en extra patrouilles: West-Vlaanderen zet alle zeilen bij de komende weken

West-VlaanderenWest-Vlaanderen gaat de komende weken zéér streng optreden tegen corona-overtreders. Dat is duidelijk geworden na overleg tussen gouverneur Carl Decaluwé en alle korpschefs uit de provincie. “Direct beboeten, geen discussie”, zegt Decaluwé. 

51 reacties

 • christianne bruyland

  2 jaar geleden
  Graag eens de scholieren uitleggen wat 1 1/2 meter is, dat is niet op een voorhanger zijn rug geplakt staan aan de kassa van de carrefour te Blankenberge. Meerdere keren maakte ik dit mee iets over 08:00 in de morgen en ze staan met verschillende net achter u.  Ook mensen zonder masker en geen ontsmetten v d handen.
 • Vincent Henry

  2 jaar geleden
  Alle.middelen die besmettingen kunne voorkomen, zijn goed. Maar waarom treffen de betrokken ministers de maatregelen niet? We hebben er al 64! Hebben die niets te doen? In zo’n klein landje heb je toch daar bovenop nog geen gouverneurs nodig. Wat een postjespakkerij is dat hier toch!
 • Kevin Van Rossem

  2 jaar geleden
  Frustraties van niet aan de grote vetpotten in het parlement kunnen te zitten, uitwerken op de gepeste werkmens die wil komen uitwaaien aan zee. Il faut le faire!!!
 • Alfons Schepers

  2 jaar geleden
  Het blijft maar aanmodderen... Helemaal, maar dan ook helemaal,  dicht die handel! Van "hierboven" ook geen hulp noch straf.. Doe maar dicht!
 • Stephaan Van Synghel

  2 jaar geleden
  Het zullen weer veel dreigementen zijn , en daarna seponeren van verslagen wegens geen manschappen en middelen
 1. Jean-Marie Dedecker haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Jean-Ma­rie Dedecker haalt zwaar uit naar provincie­gou­ver­neur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Carl Decaluwé. Die laatste verweet Middelkerke te laks om te springen met het coronabeleid. Aanleiding daarvoor was het opmerkelijk laag aantal boetes die in de zone worden uitgeschreven. “Decaluwé moet altijd in ‘overdrive’ gaan en voelt steeds de behoefte om op te vallen met zijn nutteloos uitloopbaantje. Over de problematiek met transmigranten blijft hij stil en doet hij niks, maar o wee als iemand z’n mondmasker is afgezakt tot onder de neus”, briest Dedecker.
 2. FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewonde slachtoffers”
  Brugge/Oostende

  FlixBus met drie West-Vlamingen aan boord knalt tegen brugpijler in Noord-Frankrijk: “Hopelijk komt het goed met de zwaargewon­de slachtof­fers”

  Een Brugs koppel en een Oostendenaar zijn maandagvoormiddag aan de dood ontsnapt bij een zwaar busongeval in het Noord-Franse Libercourt. De chauffeur ramde tot twee keer toe een brugpijler, maar kon z’n bus alsnog op de pechstrook tot stilstand brengen. “Hij moet in slaap gevallen zijn”, vertelt Tiemy Obers (33), die er met z’n vriendin een dagje Parijs had opzitten.