Jan Supply voor zijn restaurant 'Goesepitte 43'
Volledig scherm
Jan Supply voor zijn restaurant 'Goesepitte 43' © [CREDIT]

"Met 'Goesepitte 43' komt droom uit"

BRUGGEIn de Goezeputstraat opent begin oktober restaurant 'Goesepitte 43' officieel de deuren. In het centrum van Brugge realiseert chef-kok Jan Supply (34) zijn kinderdroom met het openen van een eigen zaak. Eerder had hij de leiding in de keuken van gerenommeerde restaurants als 'De Refter' en ''t Molentje' in Zeebrugge. Met zijn eigen restaurant kiest hij bewust voor gezelligheid en een beperkt aantal couverts. "Onze bedoeling is om mensen aan te zetten meer groenten te eten. Die zullen dan ook ruim aan bod komen bij elk gerecht", zegt Jan.

 1. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.
 2. Vluchteling (22) die Vlaamse prostituee (19) seksueel uitbuitte, hoeft niet naar cel: “Voor sommige dingen mocht ze haar hoofddoek blijkbaar wel afnemen”
  PREMIUM
  Brugge

  Vluchte­ling (22) die Vlaamse prostituee (19) seksueel uitbuitte, hoeft niet naar cel: “Voor sommige dingen mocht ze haar hoofddoek blijkbaar wel afnemen”

  Een Afghaanse vluchteling (22) heeft twee jaar cel met uitstel gekregen voor mensenhandel en seksuele uitbuiting van een 19-jarige Vlaamse prostituee. Hij bekeerde het tienermeisje tot de islam en huwde met haar. Sindsdien kreeg ze slaag, mocht niet meer buitenshuis en moest ze ‘werken’ voor hem. Zonder dat de klant het wist, moest de prostituee naar haar man bellen, zodat hij kon weten wat er binnen gebeurde.