Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Met de voetjes in het zand tot de historie van Brugge ontdekken: onze tips voor het weekend aan zee en in de Brugse omgeving

West-VlaanderenJe wil dit weekend genieten, maar hebt nog wat inspiratie nodig voor een leuke activiteit in de ruime regio van de kust en Brugge? Wij helpen je graag een handje en lijsten vijf tips op voor 17 en 18 juli. Ontdek het hier.

 1. Drugsconflict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranseling krijgt
  Blankenberge/Brugge

  Drugscon­flict loopt uit de hand: man wordt halfdood geslagen, waarop ook zijn belager een afranse­ling krijgt

  Een aanslepende vete tussen twee mannen uit het drugsmilieu is vorig jaar helemaal uit de hand gelopen in Blankenberge. Een 31-jarige Blankenbergenaar werd halfdood geslagen door een 36-jarige Bruggeling, waarop die laatste een maand later op zijn beurt afgeranseld werd. Voor E. was het niet de enige rechtszaak donderdagmorgen: in een ander dossier stond hij terecht voor partnergeweld.
 2. Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveerden ons”
  Brugge

  Leerkracht Filip ging al dertien keer helpen in Luik na watersnood, nu volgen 7 collega’s en 30 leerlingen: “Zijn verhalen en foto’s motiveer­den ons”

  Terwijl Brugge zondag in feeststemming verkeert voor het WK tijdrijden voor de profs, zullen 30 leerlingen en 7 leerkrachten van het Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartinstituut (OLVH) muren afbreken en helpen bij het opruimen van panden en tuinen in het Luikse Chênée. De gevolgen van de overstromingen begin juli zijn er immers nog altijd zichtbaar. “We hebben ook kaartjes met bemoedigende woorden geschreven”, klinkt het.