Jan Verhaeghe uit Brugge bij het kunstwerk voor de vrijzinnige gemeenschap.
Volledig scherm
Jan Verhaeghe uit Brugge bij het kunstwerk voor de vrijzinnige gemeenschap. © Benny Proot

Mensenrechten worden tot kunst verheven in De Brug

BruggeDe Brug, het Centrum voor het Vrije Denken en het HuisvandeMens, pakt uit met twee opvallende kunstwerken in het gebouw in de Hauwerstraat in Brugge. Je ziet er onder meer een gigantisch uittreksel uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

 1. Indrukwekkende colonne van takelwagens brengt hulde aan noodplanningsambtenaar Steven (45): “Positieve ingesteldheid is z’n mooiste nalatenschap”
  PREMIUM
  Brugge/Oostkamp/Torhout

  Indrukwek­ken­de colonne van takelwa­gens brengt hulde aan noodplan­nings­amb­te­naar Steven (45): “Positieve ingesteld­heid is z’n mooiste nalaten­schap”

  Amper 45 jaar was Steven Lambotte, toen hij vorige week dinsdag bij hem thuis in Assebroek totaal onverwacht overleed. De dood van de Torhoutse noodplanningsambtenaar kwam bij iedereen hard aan, niet in het minst bij de takelaars in de regio. Steven was immers ook mede-oprichter van takeldienst ADB-Assist in Oostkamp. “We waren twee handen op één buik", getuigt zaakvoerder Pieter Vanlersberghe. Samen met z'n collega’s hield hij dinsdag een prachtig eerbetoon.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen