Het nieuwe stadion van Club Brugge heeft voor- én tegenstanders. Tegen de omgevingsvergunning zijn zo'n 120 bezwaren ingediend.
Volledig scherm
Het nieuwe stadion van Club Brugge heeft voor- én tegenstanders. Tegen de omgevingsvergunning zijn zo'n 120 bezwaren ingediend. © studio-alma.fr

Meer dan 120 bezwaren tegen nieuw Clubstadion... en toch overheerst opluchting

BruggeEr zijn tussen 120 en 130 bezwaren tegen de bouw van een nieuw stadion voor Club Brugge op Jan Breydel. “De indieners hebben de grootste problemen met de mobiliteit, de inplanting van het stadion en de mogelijke geluids- en lichthinder", zegt Brugs schepen Franky Demon (CD&V). Maar bij Club Brugge blijken ze door dat aantal klachten niet ontmoedigd.

  1. ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)
    PREMIUM
    Oostende

    ASSISEN. Tommy Jonckheere (32) krijgt 7 jaar cel voor dodelijke messteek aan zijn beste vriend Will Deweert (55)

    Tommy Jonckheere (32) heeft in het Brugse assisenhof zeven jaar cel gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood van Willy Deweert (55) tot gevolg. De Oostendenaar bracht zijn beste vriend op 6 oktober 2018 om het leven met een messteek in het hart. Volgens het hof en de jury had hij echter niet de intentie om het slachtoffer te doden. “Ik wil nog iets betekenen voor de opvoeding van mijn dochter", sprak Jonckheere in zijn laatste woord.