Marc Moerman. “Hij kreeg al bezoek van iemand van het Belgische consulaat, maar ondertussen zit hij nog steeds vast”, zegt zijn zus Nicky.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Moerman. “Hij kreeg al bezoek van iemand van het Belgische consulaat, maar ondertussen zit hij nog steeds vast”, zegt zijn zus Nicky. © RV

Marc (57) probeert ontvoerd zoontje terug te halen uit Marokko, maar belandt er zélf in de cel: “In de val gelokt door zijn ex”

BruggeEen 57-jarige Bruggeling zit opgesloten in een Marokkaanse cel, nadat hij heeft geprobeerd om zijn ontvoerd zoontje terug te halen. Marc Moerman dacht af te spreken met zijn ex-vrouw, maar werd er opgewacht door agenten in burger. Ondertussen zit de vijftiger al twee weken vast, omdat zijn ex hem beschuldigt van seksueel misbruik van hun zoontje. “En dat terwijl mijn broer het slachtoffer in dit verhaal is”, zegt zijn zus Nicky.

  1. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights:  “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
    PREMIUM
    Kaprijke

    Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

    De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”