Het koppel werd na een uur herenigd met zijn papegaai.
Volledig scherm
Het koppel werd na een uur herenigd met zijn papegaai. © Jan Van Maele

Man klimt in boom om papegaai van vriendin te halen, brandweer moet hen uiteindelijk allebei komen redden

Een jong koppel heeft donderdagmiddag een hachelijk avontuur beleefd toen hun papegaai plots ging vliegen in het Minnewaterpark in Brugge. De man besloot in een boom te klimmen om het dier te redden, maar kwam zélf op acht meter hoogte vast te zitten. Uiteindelijk moest de brandweer zowel hem als de papegaai redden. “We zijn toch blij dat we onze papegaai veilig en wel terughebben”, glimlacht de vrouw. 

 1. ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”
  Middelkerke/Oostende

  ASSISEN BRUGGE. 11-jarig dochtertje van Mihael (37) weet dat haar vader vermoord werd: “Ze is heel kwaad op die drie mannen”

  Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke zijn donderdag vrienden en familie van slachtoffer Mihael Parrent (37) komen getuigen. Ze beschreven de Oostendenaar als een zorgzame man en vader, maar gingen ook z’n problemen niet uit de weg. De kennissen van Alain Deltrude (48) en Julien Butera (33) probeerden vooral het slechte beeld van beide beschuldigden te nuanceren. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.
 2. Babbelkoekjes maken mentaal welzijn van ouders bespreekbaar
  Brugge/Oostkamp/Zedelgem/Damme/Jabbeke

  Babbelkoek­jes maken mentaal welzijn van ouders bespreek­baar

  Om taboes over mentaal welzijn bij ouders bespreekbaar te maken, lanceert Gezonde Buurt (CM) het project ‘veerkrachtige ouders’ in West-Vlaanderen. Naast een waaier van activiteiten voor ouders en opvoeders, worden er ook babbelkoekjes uitgedeeld. ‘De babbelkoekjes zijn een hulpmiddel voor ouders met jonge kinderen om hun mentale welzijn bespreekbaar te maken met het (kraam)bezoek,’ zegt CM-netwerkcoördinator Katrijn Vanhoutte.