De man werd in het station van Brugge van de trein gehaald.
Volledig scherm
De man werd in het station van Brugge van de trein gehaald. © JVM

Man haalt luchtdrukpistool boven op trein tussen Oostende en Brugge en wordt gearresteerd

Een 30-jarige Pool heeft vrijdag in de vooravond voor paniek gezorgd op de trein tussen Oostende en Brugge. Hij haalde een luchtdrukpistool, een klein wapen met plastic bolletjes als projectiel, boven en werd bij aankomst in het station gearresteerd. De man bleek geen onbekende voor het gerecht.

4 reacties

 • Angelo Cabooter

  2 jaar geleden
  Het was trouwens niet tussen Oostende en Brugge, maar tussen Knokke en Brugge.
 • Mpyffe Peters

  2 jaar geleden
  @nico ik zou er de wapenwet toch eens bijpakken moest ik u zijn. Het is een vrij verkrijgbaar wapen doch verboden volgens zijn bestemming.
 • Erwin VD

  2 jaar geleden
  @NicoWinkelman: je zwaait nooit met eender welk wapen in het openbaar ,een bb-gun ziet er even gevaarlijk uit als een echt vuurwapen. Hij mag nog blij zijn dat de politie hem niet heeft neergeschoten. en als je nog een mes en pepperspray bij hebt, dan heb je wat gepland dat niet koosjer is. Maar wat mij vooral stoort is dat hij bekend is bij het gerecht en onder voorwaarden vrij was.
 • Nico Winkelman

  2 jaar geleden
  babygun? of bb gun?? als in Airsoftreplica? Dat is trouwens geen verboden wapen in Belgie, enige voorwaarde is 18+ zijn
 1. Zo VeloVeilig is Brugge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente
  Brugge

  Zo VeloVeilig is Brugge: ontdek hier de resultaten voor uw gemeente

  De inwoners van Brugge hebben 501 gevaarlijke fietspunten aangeduid op de VeloVeilig-kaart. Dat blijkt uit het grootste fietsonderzoek ooit van Vlaanderen dat HLN gehouden heeft. Die gevaarlijke punten werden gebundeld op een gedetailleerde kaart, waarmee we andere fietsers waarschuwen en de overheid laten weten waar er nog werk aan de winkel is. Ontdek hier het volledige rapport en alle onveilige situaties in uw regio.
 2. Transmigrant die 250.000 euro won met kraslotje na twee maanden uitbetaald: “Ik wil een huis en een auto kopen. En een goeie vriendin vinden”
  Zeebrugge/Brussel

  Transmi­grant die 250.000 euro won met kraslotje na twee maanden uitbetaald: “Ik wil een huis en een auto kopen. En een goeie vriendin vinden”

  De transmigrant die 250.000 euro won met een kraslotje heeft eindelijk zijn geld gekregen. Omdat de man illegaal in ons land verbleef, was een rekening openen niet mogelijk. En dus kon de Nationale Loterij hem niet uitbetalen. Maar dat lukte donderdagmiddag uiteindelijk tóch en dus is de 29-jarige Algerijn nu plots een pak rijker. “Of hij gelukkig is? Wat denk je zelf?”, zegt zijn advocaat.