Burgemeester De fauw werd neergestoken aan zijn advocatenkantoor.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester De fauw werd neergestoken aan zijn advocatenkantoor. © MMB

Man die Brugse burgemeester Dirk De fauw messteek gaf, kampt met psychoses

Bart G. (35), de man uit Torhout die vorige zaterdag de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) stak met een mes, blijft minstens een maand langer aangehouden voor poging tot moord. Dat heeft de Brugse raadkamer vrijdagmiddag beslist. Intussen raakte bekend dat de verdachte al langere tijd kampt met psychoses en in het weekend naar huis mocht uit een psychiatrische instelling.

 1. Verdachte opgepakt voor poging tot moord op burgemeester van Brugge Dirk De fauw: "Hij wou de keel van mijn vader oversnijden”

  Verdachte opgepakt voor poging tot moord op burgemees­ter van Brugge Dirk De fauw: "Hij wou de keel van mijn vader oversnij­den”

  Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is zaterdag kort voor de middag neergestoken met een aardappelmes. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar zijn situatie is ondertussen stabiel. Volgens De fauws zoon is zijn vader geopereerd en ondertussen opnieuw bij bewustzijn. Er werd een verdachte opgepakt, het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord. “Hij wou de keel van mijn vader oversnijden”, zegt zoon Dieter De fauw.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?