De hulpdiensten bij de Speelmansrei in Brugge.
Volledig scherm
De hulpdiensten bij de Speelmansrei in Brugge. © Jan Van Maele

Man (54) sukkelt in Brugse reien, getuige (31) springt in het koude water om hem te redden

BruggeIn Brugge is zondagavond een 54-jarige man in de reien beland. Een 31-jarige getuige, die de vijftiger niet persoonlijk kent, sprong er zonder aarzelen achter om hem te redden.

  1. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights:  “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
    PREMIUM
    Kaprijke

    Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

    De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”