Claudia C. wordt verdacht van kindermoord en schuldig verzuim.
Volledig scherm
PREMIUM
Claudia C. wordt verdacht van kindermoord en schuldig verzuim. © BELGA/RV

Mama die pasgeboren baby in vuilniszak dumpte, blijft aangehouden: "Uit gesprekken op gsm blijkt nérgens dat zij wist dat ze zwanger was”

BruggeDe jonge moeder die haar minuten oude kindje thuis in een vuilniszak dumpte, blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer deze ochtend beslist. Haar advocaat had nochtans wel gevraagd om Claudia D.C. (23) vrij te laten onder voorwaarden. Eén cruciale vraag in het onderzoek werd ondertussen nog niet beantwoord.

 1. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 2. Carole (63) ondersteunt zoon Matthieu Bonne (29) tijdens wereldrecordpoging: “Hem zien beuken tegen de wind, dat is pijnlijk om te zien”
  PREMIUM

  Carole (63) onder­steunt zoon Matthieu Bonne (29) tijdens wereldre­cord­po­ging: “Hem zien beuken tegen de wind, dat is pijnlijk om te zien”

  Matthieu Bonne is bezig aan zijn vierde dag van zijn zeven dagen durende uitdaging om zoveel mogelijk kilometers bijeen te fietsen. In zijn kielzog volgt ook mama Carole Nierynck (63). Ze staat met plezier aan de zijde van haar zoon om hem te ondersteunen in een nieuwe sportieve uitputtingsslag, maar is ook — zoals dat bij mama’s wel eens gebeurd — bezorgd. “Ik zie dat hij soms gefrustreerd is door het slechte weer, maar ik geloof in hem.”
  Brugge