Koetsen in Brugge
Volledig scherm
Koetsen in Brugge © Benny Proot

Mailbox van burgemeester overspoeld met smeekbedes: “Laat paardenkoetsen niet toe met dit weer”

Tijdens het weekend zijn de mailbox van burgemeester Dirk De fauw (CD&V) en van schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis (sp.a) overspoeld met e-mails over de paardenkoetsen. 

13 reacties

 • Albert Viane

  2 jaar geleden
  Niet-Bruggelingen moeten zich NIET bemoeien met het beleid in een andere stad er is nog genoeg te vegen voor hun eigen deur!
 • Hilde Peeters

  2 jaar geleden
  In Brugge moeten die paarden in sneltempo voor de vele toeristen ritjes maken met de koets. Het is te warm voor die dieren - voor iedereen trouwens- om een ganse dag in die warmte rond te lopen. Maar ja, in Brugge denken ze alleen aan de toeristen - dierenleed nemen ze er dan graag bij ...
 • Erwin V.D.

  2 jaar geleden
  Controle zal zo goed "zero" zijn, enkel het geld wat het opbrengt is het belangrijkste en niet die dieren. Nu het is ook aan de toeristen om dan niet die koetsen te nemen voor een rondrit hé, er rijden ook open ecologische bussen. En inderdaad heeft nog geen enkel paard het persoonlijk kunnen uitleggen wat zijn toestand is of is Dr. Dolittle ergens in Brugge?
 • Jan Herrentals

  2 jaar geleden
  Die paardekoetsen afschaffen zou goed zijn voor de paarden. Maar dat zal niet gebeuren want de stad verdiend daar zeer veel geld aan.
 • Roland Govaert

  2 jaar geleden
  De Brugse burgemeester heeft groot gelijk. Al wat nodig is voor het welzijn van de paarden is al voorzien. Al die betweters zouden toch beter eerst eens het brugse reglement op de ritten let koetsen bestuderen voor ze onzin uitkramen. Een klein halfuurtje volstaat voor een goede kennis ervan. Of is dat te lastig voor simpele zielen ?
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech