Het Katelijnepark bevindt zich achter de Baron Ruzettelaan, achterin zie je de Hoge Katelijnebrug en in de verte zelfs de Onze-Lieve-Vrouwekerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Katelijnepark bevindt zich achter de Baron Ruzettelaan, achterin zie je de Hoge Katelijnebrug en in de verte zelfs de Onze-Lieve-Vrouwekerk. © Benny Proot

Maak kennis met het nieuwste park van Brugge: “We willen hier schapen doen grazen, buurtbewoners laten picknicken en kinderen zien spelen”

BruggeEen randparking komt er definitief niet: Brugge heeft beslist dat de groenzone van 3 hectare tussen de Hoge Katelijnebrug en de Baron Ruzettelaan een park wordt. “Het moet een verlengde van onze Vesten worden”, vindt schepen Mercedes Van Volcem, die de plannen voor het Katelijnepark uit de doeken doet.

 1. Trek je nog naar de start? Hoe raak je het vlotst op de Brugse Markt en waar spot je ‘de grote drie’ het best?
  PREMIUM

  Trek je nog naar de start? Hoe raak je het vlotst op de Brugse Markt en waar spot je ‘de grote drie’ het best?

  Ex-winnaars Tom Boonen, Fabian Cancellara, Johan Museeuw en Peter Van Petegem zullen blij zijn: voor het eerst sinds 2016 vertrekt de Ronde van Vlaanderen opnieuw in Brugge. Het peloton is intussen stevig veranderd, maar de liefde tussen Brugge en de wielerklassieker is er nog steeds. Kom dat zondag vooral zélf ervaren. Hoe je dat het best doet? Neem er even onze handige gids bij voor een uitstap naar de startplaats van Vlaanderens Mooiste.
  Brugge
 2. REPORTAGE. D-day voor Ventilus, maar is wonen onder hoogspanning zo gevaarlijk? “Schrik heb ik niet, maar ik slaap wel al 15 jaar in een andere slaapkamer achteraan het huis”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  REPORTAGE. D-day voor Ventilus, maar is wonen onder hoogspan­ning zo gevaarlijk? “Schrik heb ik niet, maar ik slaap wel al 15 jaar in een andere slaapkamer achteraan het huis”

  “In de jaren 70 was het anders. Toen hadden wij er niets aan te zeggen en stonden ze hier plots.” Vandaag protesteert een hele provincie. Net voor minister Zuhal Demir (N-VA) haar definitieve tracé voor hoogspanningslijn Ventilus bekend maakt, trokken wij door West-Vlaanderen. Van het gezin Versyck in Zuienkerke, dat al vijf generaties onder ‘de kabels’ woont en waar oma recent nog 90 kaarsjes mocht uitblazen. Tot Caroline in Avelgem, die overweegt te verhuizen, omdat haar honden epilepsieaanvallen krijgen. Een trip van noord naar zuid, langs gezinnen die nu al onder hoogspanning leven.
  Brugge