In Zeebrugge werd de pretsculptuur geopend.
Volledig scherm
In Zeebrugge werd de pretsculptuur geopend. © Benny Proot

Maak kennis met de ‘pretsculptuur’, een kunstwerk dat niet tot de Triënnale behoort: “Het is gemaakt door kinderen”

ZeebruggeOoit al gehoord van een ‘pretsculptuur’? Het is een installatie gemaakt voor en door kinderen, waarin kunst en spel naadloos samenkomen. 

 1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenmaker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspiegel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”
  PREMIUM
  Damme

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Hoe een grappenma­ker van een roman uit 1867 de identiteit van Damme bepaalt: “Tijl Uilenspie­gel doet ons nadenken over onszelf, hij is razend actueel”

  “Wie Tijl Uilenpiegel zegt, zegt Damme. En wie aan Damme denkt, denkt aan Tijl Uilenspiegel.” Het zijn de woorden van de fiere burgemeester en CD&V-voorzitter Joachim Coens. Ze zijn in het pittoreske stadje vlakbij Brugge maar al te trots op hun literaire held uit de roman van Charles De Coster uit 1867. Maar wist u dat de oorspronkelijke legende een heel ander beeld schetste van de schelm? Het volledige verhaal van Uilenspiegel en het boekendorp. En ga het vooral zelf beleven, daar bij de wereldberoemde Damse Vaart. Meer lezen over levende legendes in Vlaanderen kan in ons dossier.
 2. Wijnhuis Mérula verwacht 5 procent minder druiven door overvloedige regenval: "Schade blijft bij ons gelukkig beperkt”
  Oostkamp/Brugge/Koekelare

  Wijnhuis Mérula verwacht 5 procent minder druiven door overvloedi­ge regenval: "Schade blijft bij ons gelukkig beperkt”

  Het slechte weer van deze zomer heeft ook z’n invloed op de wijnbouw in onze provincie. Wijnhuis Mérula uit Oostkamp verwacht 5 procent minder druivenopbrengst dan andere jaren door de hevige regenval. Dat is weliswaar minder dan andere wijnbouwers in België. “Wij werken gelukkig vooral met schimmeltolerante rassen", vertelt Marino Moenaert.