Frederic Thomas, Rudy Meyns die het museum bouwde, Marina Lapouter en Kevin Rombaux, alias de Mugge van Brugge, in het museum.
Volledig scherm
Frederic Thomas, Rudy Meyns die het museum bouwde, Marina Lapouter en Kevin Rombaux, alias de Mugge van Brugge, in het museum. © Foto Proot

Lustenhouwer heeft nu eigen museum

BRUGGEAls ultiem eerbetoon aan de Brugse conferencier en zanger Willy Lustenhouwer is in het salon van het Brugse radiostation VBRO een museum geopend. De ruimte staat vol met attributen uit zijn shows. Er hangen foto's en er speelt muziek. "Het is heel knap gedaan", vindt ook zijn dochter Marina Lapouter.

  1. Achttien arrestaties in West-Vlaams onderzoek naar mensensmokkel: “Bijna 1.000 reddingsvesten en 120 bootjes in beslag genomen”
    PREMIUM
    Koksijde/Brugge

    Achttien arresta­ties in West-Vlaams onderzoek naar mensensmok­kel: “Bijna 1.000 reddings­ves­ten en 120 bootjes in beslag genomen”

    West-Vlaamse speurders zijn erin geslaagd een mensensmokkelorganisatie in kaart te brengen die op grote schaal bootjes vanuit Duitsland via België naar Noord-Frankrijk liet transporteren. Bij een grote actie in Duitsland door bijna 600 politiemensen werden liefst 18 arrestaties verricht, 119 bootjes in beslag genomen en bijna 1.000 reddingsvesten. “Bedoeling is dat de verdachten zich in Brugge voor de rechter zullen verantwoorden", zegt procureur Frank Demeester.