Louis Devos (27) en Luc Despiegelaere (81) samen op het tennisveld.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis Devos (27) en Luc Despiegelaere (81) samen op het tennisveld. © TLG

Luc (81) slaat balletje met reddende engel: “Zonder jou had ik hier nooit meer gestaan”

Knokke-Heist/BruggeDrie weken nadat hij tijdens een tenniswedstrijd ineen zakte en gereanimeerd werd, ontmoette Luc Despiegelaere (81) zijn redder. Louis Devos (27) zakte vanuit Brugge af om een balletje met Luc te slaan. Want die staat alweer gewoon op het tennisveld. “Mijn redder. Jij mag mij echt alles vragen”, klonk het emotioneel. Het relaas van een emotioneel weerzien.

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Blauwe zak werd groter, restafvalzak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen
  Brugge/Jabbeke/Blankenberge/Zedelgem/Damme/De Haan/Oostkamp/Zuienkerke/Beernem

  Blauwe zak werd groter, restafval­zak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen

  Het restafval van de inwoners van Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke is het afgelopen jaar met liefst 20 procent gedaald. De reden? Er wordt beter gesorteerd, onder meer dankzij de grotere blauwe zak. Maar ook de duurdere kostprijs voor een restafvalzak speelt een rol. “En toch stellen we vast dat de helft van wat in de restafvalzak zit, er niet thuishoort", zegt IVBO-topman Jan Geeraert.