Thomas Devreese uit Brugge met zijn Frit kledinglijn
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Devreese uit Brugge met zijn Frit kledinglijn © Benny Proot

Loop eens met een pakje friet op je borst: Bruggeling ontwerpt na T-shirts ook sweaters en hoodies in teken van onze Belgische lekkernij

BruggeEen pakje friet met mayonaise, bitterballen of een curryworst special: je kan het sinds kort niet alleen in de frituur bestellen, er bestaat ook een kledinglijn van. Bruggeling Thomas Devreese (31) kwam een jaar geleden op het simpele idee, maar ziet het succes dag na dag toenemen. “Ik vond dat er al teveel schreeuwlelijke kleren met frieten bestonden.”

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Plein van ‘amper’ 15 jaar oud wordt wéér uitgebroken voor extra groen: “En toch zijn de reacties enorm positief, dit is een andere tijdsgeest”
  Brugge

  Plein van ‘amper’ 15 jaar oud wordt wéér uitgebro­ken voor extra groen: “En toch zijn de reacties enorm positief, dit is een andere tijdsgeest”

  Alwéér zijn werken aan de gang op het Stationsplein onder de balkonrotonde in Brugge. Amper 15 jaar geleden werd het plein, inclusief alle wegen errond, aangelegd. Maar net als in 2019 vinden momenteel werken plaats om beton uit te breken in het voordeel van extra groen. “Je kan het in deze tijden niet meer maken om niks aan betonvlaktes te doen", vindt schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld Plus).