De beklaagden werden allemaal opgepakt in de haven van Zeebrugge. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
De beklaagden werden allemaal opgepakt in de haven van Zeebrugge. (illustratiebeeld) © Benny Proot

Liefst 13 transmigranten veroordeeld voor het binnendringen van de haven in Zeebrugge

ZeebruggeIn de Brugse rechtbank zijn woensdagmorgen liefst 13 transmigranten veroordeeld voor het binnendringen van de haven in Zeebrugge. Een 24-jarige Algerijn was al eens eerder voor de rechter verschenen en kreeg met 12 maanden cel dan ook de zwaarste straf.

 1. IN BEELD. 2 nieuwe bruggen, 4 jaar werken en 42 miljoen euro: ambitieuze plannen voor Steenbruggebrug lokken massa geïnteresseerden naar infomarkt
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. 2 nieuwe bruggen, 4 jaar werken en 42 miljoen euro: ambitieuze plannen voor Steenbrug­ge­brug lokken massa geïnteres­seer­den naar infomarkt

  Tijdens een infomarkt in het parochiaal centrum van Steenbrugge zijn de definitieve plannen voor de twee nieuwe bruggen over het kanaal Gent-Oostende ontvouwd. Zoals bekend zullen de werken net na de zomer van 2023 starten, als er tenminste geen tegenkanting meer komt én als er een aannemer is aangesteld. De kostprijs is met 42 miljoen euro niet min, de verwachte hinder ook niet.
 2. Brugse band Barno Koevoet & de Duijmschpijkers is finalist van De Nieuwe Lichting 2023: “We willen niet vervallen in voorspelbare punk”
  PREMIUM
  BRUGGE

  Brugse band Barno Koevoet & de Duijm­schpij­kers is finalist van De Nieuwe Lichting 2023: “We willen niet vervallen in voorspelba­re punk”

  “Dit is geweldig mooie promo voor Barno Koevoet & de Duijmschpijkers. We proberen er alles uit te halen, maar er vooral ook van te genieten.” De vijfkoppige Brugse punkrockband behoort mogelijk tot De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. We zagen hen woensdagavond al een stomende set spelen in het Entrepot... en vroegen ons af waar ze hun grappige bandnaam vandaan haalden.