De leerlingen van de Maricolen bleken inventief met kleur voor de medewerkers van Uitwijken.
Volledig scherm
De leerlingen van de Maricolen bleken inventief met kleur voor de medewerkers van Uitwijken. © Benny Proot

Leerlingen van de Maricolen maken nieuwe outfits voor Uitwijkenteam

BruggeLeerlingen van de opleiding Mode aan het Brugse Technisch Instituut Heilige Familie, beter bekend als de Maricolen, hebben een speciale opdracht aanvaard. Ze maakten de nieuwe outfits van het Uitwijkenteam.

  1. Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschappers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbelten zijn populair”
    Knokke-Heist

    Dit leren zendertjes op ooievaars in 't Zwin de wetenschap­pers: “Ze vliegen niet verder dan Marokko, keren in de winter vaak terug naar hun vertrouwde plek en vuilnisbel­ten zijn populair”

    Het project waarbij twaalf jonge ooievaars in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist een zendertje kregen, levert opmerkelijke resultaten op. Tien van de jonge dieren zijn nog in leven, drie vonden de weg vanuit het zuiden feilloos terug naar Knokke. “En ooievaar Hadewijch bouwde er met een partner zelfs een nest”, klinkt het bij de verzorgers. Nieuw is dat bedrijven en particulieren nu ook kunnen sponsoren.