Juf Isabelle Plasman wandelt elke dag 13 kilometer van en naar haar school.
Volledig scherm
Juf Isabelle Plasman wandelt elke dag 13 kilometer van en naar haar school. © Benny Proot

Leerkracht Isabelle (44) wandelt elke dag 13 kilometer naar school en terug: “In dit regenweer ben ik een ‘waterkieken’”

Assebroek/OostkampJuf Isabelle Plasman (44) uit Oostkamp wandelt elke dag naar Wonderwijs Brugge, een school voor buitengewoon lager onderwijs type basisaanbod in Assebroek. Ze stapt dertien kilometer heen en terug om in beweging te blijven en ondertussen het oudercomité van de school te steunen. “Als het regent, is het geen pretje, maar ik blijf doorzetten”, zegt ze.

 1. Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”
  PREMIUM
  Zeebrugge

  Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”

  Staat de komst van de broodnodige nieuwe zeesluis in Zeebrugge op de helling? Werkgevers- en havenorganisaties maken zich alvast zorgen over de ‘administratieve mallemolen en juridische lijdensweg’ van het miljardenproject. “De knipperlichten staan op oranje. Als zij op rood zouden springen, zit de haven van Zeebrugge met een huizenhoog probleem”, vreest Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.
 2. Inwoners Knokke-Heist klagen steeds meer over hinder door Zeebrugse haven: “Leef de geluidsnormen strikt na”
  PREMIUM
  Zeebrugge/Knokke-Heist

  Inwoners Knok­ke-Heist klagen steeds meer over hinder door Zeebrugse haven: “Leef de geluidsnor­men strikt na”

  Het gemeentebestuur van Knokke-Heist krijgt steeds meer klachten van inwoners en tweedeverblijvers over de haven van Zeebrugge. Het gaat om geluidsoverlast, licht- en luchtvervuiling, vooral in deelgemeenten Heist, Ramskapelle en Westkapelle treffen. “We dringen aan op een strike naleving van de geluidsnormen. Ook willen we dat alleen de haven wordt verlicht, en niet de volledige omgeving”, zegt burgemeester Piet De Groote.
 1. Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktincident
  Play
  Blijven Slapen

  Sofie knapt af op dronken Kenneth in 'Blijven Slapen' na naaktinci­dent

 2. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan