Ook Isaura Van Steenbrugge uit Assebroek stond vanaf 7u40 aan te schuiven.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook Isaura Van Steenbrugge uit Assebroek stond vanaf 7u40 aan te schuiven. © Benny Proot

Lange file aan autokeuring Brugge, korpschef Dirk Van Nuffel spreekt klare taal: “Dit is absoluut niet klantvriendelijk tegenover de automobilisten”

BruggeVrijdagochtend zagen we in Brugge dezelfde taferelen als op andere plaatsen in West-Vlaanderen: een ellenlange file van automobilisten die stonden aan te schuiven aan de autokeuring langs de Kolvestraat. Voor korpschef Dirk Van Nuffel is de maat vol: “Dit is niet meer vol te houden dus moet er vanuit nationale instanties dringend initiatief genomen worden om deze abnormale situatie te verhelpen.”

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Brugs bier wordt nog ‘bigger in Japan’: “Dankzij nieuw contract zijn de merken van De Halve Maan over het hele land verkrijgbaar”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugs bier wordt nog ‘bigger in Japan’: “Dankzij nieuw contract zijn de merken van De Halve Maan over het hele land verkrijg­baar”

  Tijdens de prinselijke economische missie in Japan heeft de Brugse brouwerij De Halve Maan een nieuw contract voor drie jaar getekend voor de verspreiding van Brugse Zot en Straffe Hendrik. Sinds tien jaar zijn ze in het Land van de Rijzende Zon fan van het Brugse gerstenat. Er is zelfs een Brugse Zot Café in het centrum van Tokio.
 3. “Ja, we zijn zwakke weggebruikers. Maar ook voor ons gelden de verkeersregels”: Brugse Fietsersbond roept op tot actie nadat helft van fietsers niet in orde blijkt bij controle
  PREMIUM
  Brugge

  “Ja, we zijn zwakke weggebrui­kers. Maar ook voor ons gelden de verkeersre­gels”: Brugse Fietsers­bond roept op tot actie nadat helft van fietsers niet in orde blijkt bij controle

  “De weinig fraaie resultaten tonen dat preventie én repressie broodnodig blijven.” De Brugse politie is duidelijk: het gedrag van de fietsers moet beter. En dat begint bij een degelijke verlichting. Afgelopen vrijdag bleek bij een grootschalige controleactie dat de helft van de tweewielers in overtreding was en dat moet veranderen, vinden ze ook bij de Brugse Fietsersbond. “We kunnen niet alles op de automobilisten steken", zegt voorzitter Geert Demeyere.