Marieke Blomme ontving een mand met streeklekkers en een cheque van 250 euro.
Volledig scherm
Marieke Blomme ontving een mand met streeklekkers en een cheque van 250 euro. © BHT

Kustzwemster Marieke Blomme (40) gehuldigd door toerismebedrijf Westtoer: “Mijn volgende uitdaging? Ik zit al op de fiets”

Brugge/Torhout/KustMarieke Blomme, de eerste vrouw die in augustus de hele Belgische kustlijn afzwom in een recordtijd van 18 uur en 45 minuten, is dinsdag ontvangen bij toerismebedrijf Westtoer in Brugge. Ze werd er gehuldigd voor haar indrukwekkende prestatie en ontving een cheque ter waarde van 250 euro. Of ze er nu genoeg van heeft? “Sinds een paar weken ben ik volop bezig met lopen en fietsen”, glimlacht Marieke.

 1. Marinekazerne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”
  Sint-Kruis

  Marineka­zer­ne van Sint-Kruis verhuist in 2025 naar Zeebrugge en Oostende: “Stad wil site aankopen en goede bestemming geven”

  Defensie verkoopt tegen 2025 de militaire site in Sint-Kruis. Dat is maandag bekendgemaakt in het nieuwe kwartierplan. De diensten van de marinekazerne verhuizen de komende jaren geleidelijk naar Oostende en Zeebrugge. De stad Brugge toont zich kandidaat om de site in Sint-Kruis te kopen. “We willen ze een mooie nieuwe bestemming geven, met een meerwaarde voor de buurt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
 2. Buschauffeur Tony opent indrukwekkend politiemuseum in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”
  PREMIUM
  Brugge

  Buschauf­feur Tony opent indrukwek­kend politiemu­se­um in Brugge: “Misschien groeit zo het respect voor deze mensen en hun job”

  Honderden uniformen, kepies, tal van attributen van de arm der wet...: in het Brugs politiemuseum, gevestigd in een leeg commissariaat, vind je het allemaal. Na maanden voorbereidingen is de droom van buschauffeur Tony Gilliaert (43) werkelijkheid geworden. “Noem dit gerust een uit de hand gelopen hobby, ja. Het is de bedoeling om dit museum, het enige in zijn soort in ons land, minstens de komende 6 à 7 jaar open te houden”, zegt Tony. Wij keken onze ogen uit.
 3. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.