Jan Fabre bij zijn gerestaureerd beeld, hier op een archiefbeeld.
Volledig scherm
Jan Fabre bij zijn gerestaureerd beeld, hier op een archiefbeeld. © Benny Proot

Kunstwerk van Jan Fabre in tuin van Gezellehuis blijft staan: “Maar we zullen grensoverschrijdend gedrag meer bespreekbaar maken”

BruggeMusea Brugge heeft beslist om de sculptuur ‘De man die vuur geeft’ van Jan Fabre niet te verwijderen uit de tuin van het Gezellehuis. Fabre werd vrijdag veroordeeld voor geweld, pesterijen en ongewenst seksueel gedrag. 

  1. Fernand Vanderplancke (84) maakt al 30 jaar de trofee voor de winnaar van De Ronde: “Als Tom Boonen zegt dat hij op de vensterbank staat, maakt me dat trots”
    PREMIUM

    Fernand Vanderplan­c­ke (84) maakt al 30 jaar de trofee voor de winnaar van De Ronde: “Als Tom Boonen zegt dat hij op de venster­bank staat, maakt me dat trots”

    Sinds 1993 krijgen de winnaars - zowel bij de mannen als bij de vrouwen - van de Ronde van Vlaanderen een bronzen beeldje mee naar huis. Elk van die pronkstukken komt van de hand van één man: Bruggeling Fernand Vanderplancke (84). “Geen enkele trofee is dezelfde”, vertelt hij, glimmend van trots wanneer hij praat over zijn band met dé moeder der wielerklassiekers. Wie al wil weten hoe het beeldje van dit jaar eruitziet: er is maar één adres.
    Brugge