Rector Luc Sels (rechts) en burgemeester Dirk De fauw sluiten de overeenkomst voor vijf jaar.
Volledig scherm
Rector Luc Sels (rechts) en burgemeester Dirk De fauw sluiten de overeenkomst voor vijf jaar. © RV

KU Leuven wil meeste van haar congressen voortaan exclusief in Brugge organiseren: “Uniek kader met grote uitstraling”

Brugge/LeuvenKU Leuven wil de meeste van haar congressen in de toekomst in het nieuwe Brugse Beurs-, Meeting- en Congrescentrum (BMCC) organiseren. Het sloot daartoe een vijfjarige overeenkomst met de stad Brugge.

 1. Rotweer zadelt organisatie Rondefeest in Brugge op met kater: “80 tot 90 procent van gemaakte kosten zal betaald moeten worden”
  PREMIUM

  Rotweer zadelt organisa­tie Rondefeest in Brugge op met kater: “80 tot 90 procent van gemaakte kosten zal betaald moeten worden”

  Het had een perfecte opwarmer moeten worden voor de start van De Ronde op de Markt van Brugge. Het Comité voor Initiatief was al enkele maanden bezig met de intensieve voorbereidingen voor de muzikale avond die letter en figuurlijk in het water valt. We zochten voorzitter Filip De Craemer op voor een eerste reactie op de annulatie. “Dit heeft ook voor onze vereniging zware financiële gevolgen.”
  Brugge
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.