De Koningin Elisabethlaan ter hoogte van de Elf-Julistraat.
Volledig scherm
De Koningin Elisabethlaan ter hoogte van de Elf-Julistraat. © Google Maps

Kruispunt R30 Elisabethlaan met Elf-Julistraat wordt veiliger

BruggeOp donderdag 28 en vrijdag 29 oktober werkt Wegen en Verkeer op de R30 Koningin Elisabethlaan in Brugge, aan het kruispunt met de Elf-Julistraat. Het bestaande zebrapad wordt er op termijn enkele meters opgeschoven naar de andere kant van het kruispunt. Daarom legt Wegen en Verkeer een nieuwe doorsteek aan door de middenberm. 

 1. IN BEELD. 2 nieuwe bruggen, 4 jaar werken en 42 miljoen euro: ambitieuze plannen voor Steenbruggebrug lokken massa geïnteresseerden naar infomarkt
  PREMIUM
  Brugge

  IN BEELD. 2 nieuwe bruggen, 4 jaar werken en 42 miljoen euro: ambitieuze plannen voor Steenbrug­ge­brug lokken massa geïnteres­seer­den naar infomarkt

  Tijdens een infomarkt in het parochiaal centrum van Steenbrugge zijn de definitieve plannen voor de twee nieuwe bruggen over het kanaal Gent-Oostende ontvouwd. Zoals bekend zullen de werken net na de zomer van 2023 starten, als er tenminste geen tegenkanting meer komt én als er een aannemer is aangesteld. De kostprijs is met 42 miljoen euro niet min, de verwachte hinder ook niet.
 2. Plattegrond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveiliging geplaatst
  PREMIUM
  Kortrijk/Kuurne

  Platte­grond van de gevangenis in doos cornflakes en broers op zoek naar wapens: verdachte van dubbele kotmoord onder zware beveili­ging ge­plaatst

  Hoewel hij het uiterlijk heeft van een doodbrave jongeman, werd Mohammad Musawi (24) woensdag toch zwaar beveiligd overgebracht naar het Brugse gerechtsgebouw voor de inleidingszitting van het assisenproces rond de dubbele kotmoord in Kortrijk. De Afghaan zou immers het plan hebben gehad om te ontsnappen. Alles begon na het aantreffen van een grondplan van de gevangenis buiten z’n cel en verontrustende informatie over zijn broers.
 1. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste croque-monsieur en deelt één 9/10 uit: “Brood mooi krokant en verhouding tussen kaas en hesp in balans”
  PREMIUM

  Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en deelt één 9/10 uit: “Brood mooi krokant en verhouding tussen kaas en hesp in balans”

  De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”