De huidige Visartsluis in Zeebrugge. "Over de locatie voor de nieuwe zeesluis valt zeker niet meer te spreken", zegt burgemeester De fauw. “Die ligt vast, ondanks de tegenstand.”
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige Visartsluis in Zeebrugge. "Over de locatie voor de nieuwe zeesluis valt zeker niet meer te spreken", zegt burgemeester De fauw. “Die ligt vast, ondanks de tegenstand.” © Benny Proot

Komt de nieuwe zeesluis van 1 miljard euro in Zeebrugge er wel? “We zijn mogelijk vertrokken voor een juridische lijdensweg”

ZeebruggeStaat de komst van de broodnodige nieuwe zeesluis in Zeebrugge op de helling? Werkgevers- en havenorganisaties maken zich alvast zorgen over de ‘administratieve mallemolen en juridische lijdensweg’ van het miljardenproject. “De knipperlichten staan op oranje. Als zij op rood zouden springen, zit de haven van Zeebrugge met een huizenhoog probleem”, vreest Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

 1. Oostkampse jongeren doen mee aan bijzondere fotoshoot en vertellen over hun coronajaar: “We proberen positief te blijven, hoe verdomd moeilijk ook”
  PREMIUM
  Oostkamp

  Oostkampse jongeren doen mee aan bijzondere fotoshoot en vertellen over hun coronajaar: “We proberen positief te blijven, hoe verdomd moeilijk ook”

  Liefst 150 jongeren uit Oostkamp hebben vorige maand voor de lens van fotografe Tiny Ballegeer (43) uit Ruddervoorde geposeerd. Dat deden ze voor een speciale reportage rond corona. Elk van hen had eigen frustraties en anekdotes over het verdomde virus dat ons nu al meer dan een jaar in de ban houdt. Wij kozen vier portretten van jongeren en vroegen hen naar hún verhaal over de crisis. En vooral: hoe zien ze de toekomst?
 1. Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pietersplein riep voor hem, dat wou ik ook!"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers wou eigenlijk paus worden: "Heel dat Sint-Pieters­plein riep voor hem, dat wou ik ook!"

 2. Lady Trucker Mieke is de wanhoop nabij wanneer wegomleggingen haar heen en weer sturen
  Play
  Lady Truckers

  Lady Trucker Mieke is de wanhoop nabij wanneer wegomleg­gin­gen haar heen en weer sturen