De oude Visartsluis in Zeebrugge.
Volledig scherm
De oude Visartsluis in Zeebrugge. © Benny Proot

Kogel is door de kerk: Vlaanderen kiest voor nieuwe Visartsluis in Zeebrugge

Op de plaats van de verouderde Visartsluis in Zeebrugge komt een volledig nieuwe zeesluis. De Vlaamse regering trekt 1 miljard euro uit voor de realisatie ervan. “Positief is dat er eindelijk schot in de zaak komt, negatief is de gekozen locatie”, reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V). “We worden Doel 2”, vreest Johan Mistiaen (Groen).

1 reactie

 • Peter Jacobus

  3 jaar geleden
  Eindelijk krijgt het grootkapitaal hun zin, dat ten koste van omwonende.en het is niet Vlaanderen beslist..........politiekers hebben beslist, de vraag is “wat zijn de voordelen” voor hun?
 1. In het bedrijf van Jonas (34) en Kristof (33) kunnen werknemers zelf kiezen hoeveel uren ze werken: "Ideaal in tijden van corona”
  Oostkamp/Assebroek/Waasmunster

  In het bedrijf van Jonas (34) en Kristof (33) kunnen werknemers zelf kiezen hoeveel uren ze werken: "Ideaal in tijden van corona”

  Zelf kiezen wanneer je werkt en hoeveel verlof je neemt. Het lijkt voor veel werknemers een verre droom, maar in het IT-bedrijf van Jonas Delrue (34) en Kristof Van Stappen (33) in Oostkamp is het wel degelijk mogelijk. “Mits goede communicatie komt dit de werking van onze start-up ten goede”, vertellen ze. “En bovendien biedt dit ook heel wat voordelen in coronatijden.”
 2. Geen crisis voor metaalbedrijf Dana Belgium in Brugge: meer dan 9 miljoen euro aan investeringen gepland in 2022
  Brugge

  Geen crisis voor metaalbe­drijf Dana Belgium in Brugge: meer dan 9 miljoen euro aan investerin­gen gepland in 2022

  Metaalbedrijf Dana België op de industriezone Ten Briele in Brugge investeert de komende 18 maanden meer dan 9 miljoen euro in machines en training om productie- en technologische oplossingen te leveren voor het aandrijven van voertuigen en machines over de hele wereld. In Brugge werken 500 mensen, voor wie de toekomst verzekerd is: “Dit is een duidelijke boodschap”, zegt Roswitha Baeuml, manager voor Dana België.
 3. “We willen de Bruggelingen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping
  Brugge

  “We willen de Bruggelin­gen weer kennis laten maken met dit magische domein”: Slot van Male wordt maand lang decor voor pop-upbar en glamping

  Luxueus kamperen in de bossen en lekker eten en drinken tegenover het grafelijk Slot van Male: dat is tussen 5 augustus en 6 september mogelijk in het ontoegankelijke, historische domein. “We willen vooral de Bruggelingen weer kennis laten maken met deze magische plek", zegt initiatiefneemster Marie-Charlotte Pycke. Boer Olivier uit Diksmuide zorgt er voor de hapjes.