Pia krijgt haar eigen auto in Brugge en wat is ze er blij mee!
Volledig scherm
Pia krijgt haar eigen auto in Brugge en wat is ze er blij mee! © Benny Proot

‘Kleuter Pia' pronkt met elektrisch mini-wagentje van Mercedes: “Joepie, ik kan lopen!”

BruggeGrote dag voor ‘baby Pia', het meisje dat dankzij een grote solidariteitsactie in Vlaanderen gered kon worden van een ernstige spierziekte, want ze mocht in Brugge een elektrisch mini-wagentje ophalen. Hoewel er al spectaculaire vooruitgang is geboekt dankzij het medicijn van 1,9 miljoen euro, is Pia nog niet even beweeglijk als andere leeftijdsgenootjes. Het wagentje van hogeschool VIVES moet haar daarbij helpen. “Haar broertje zal misschien wel jaloers zijn", glimlacht mama Ellen De Meyer.

 1. Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie
  Livios

  Verplicht renoveren naar EPC-label D, C of B: met deze duurzame ingrepen is jouw woning in regel én bespaar je hopen energie

  Tegen 2050 moeten alle Vlaamse woningen energieneutraal zijn. Althans, dat is de ambitie van de overheid. Uiteraard lukt dat niet van vandaag op morgen. 2023 vormt een eerste belangrijke tussenstap. Wie een nieuwe woning koopt, moet vanaf dat jaar eerst een energieprestatiecertificaat (EPC) met label D of hoger kunnen voorleggen. Bouwsite Livios overloopt welke concrete en haalbare ingrepen je al een heel eind op weg zetten.
 2. Stijgende rentes en vrijgesteld van roerende voorheffing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverzekering
  Spaargids.be

  Stijgende rentes en vrijge­steld van roerende voorhef­fing: alles wat je moet weten over de tak 21-spaarverze­ke­ring

  Sinds eind vorig jaar neemt de appetijt voor tak 21-spaarverzekeringen met een gewaarborgde basisrente opnieuw toe, zo meldt de verzekeringsfederatie Assuralia. De stijgende rentevoeten op de financiële markten en een gunstige fiscale behandeling zijn daar niet vreemd aan. Wat houden die spaarverzekeringen precies in? En wat zijn de voor- en nadelen? Spaargids.be licht toe.
 3. ANALYSE. Politicoloog laat zijn licht schijnen op naamswijziging van twee politieke partijen in Brugge: “Duidelijk dat ze vooral voor lokale verhaal gaan”
  PREMIUM

  ANALYSE. Politico­loog laat zijn licht schijnen op naamswijzi­ging van twee politieke partijen in Brugge: “Duidelijk dat ze vooral voor lokale verhaal gaan”

  Zeg niet CD&V, maar ‘Brugse cd&v’ en al zeker niet Open Vld Plus, want die partij heet op het stembriefje in 2024 ‘VOOR BRUGGE’. “Net zoals onze inwoners zijn we trots op het karakter van onze stad. De term ‘Brugge’ is een kwaliteitslabel”, klinkt het. Politicoloog Herwig Reynaert legt uit wat volgens hem de belangrijkste redenen zijn voor die naamsveranderingen.
  Brugge