Het educatief programma van het Brugse dolfinarium omvat onder meer een kort aaimoment met de dolfijn.
Volledig scherm
Het educatief programma van het Brugse dolfinarium omvat onder meer een kort aaimoment met de dolfijn. © Benny Proot

Klacht tegen ‘aaien met dolfijnen’ in Brugge: “Dit moet gewoon verboden worden”

BruggeDierenrechtenorganisatie Bite Back dient een klacht in bij de Commissie Dierenwelzijn over een vergunning voor het Brugse dolfinarium, waar bezoekers de dolfijnen mogen aaien. “Wij betwisten de pedagogische waarde hiervan. Het is puur commercieel gewin”, klinkt het. Volgens Boudewijn Seapark voldoet de vergunning aan alle strenge criteria. “Het aaien van de dolfijnen duurt 1 minuut tijdens een educatief programma van 90 minuten.”

 1. ‘Ik ben alleen thuis, kom je niet af?’: Tweede klacht tegen Brugse schooldirecteur over ongepaste berichten naar leerling met mentale beperking
  PREMIUM
  Brugge

  ‘Ik ben alleen thuis, kom je niet af?’: Tweede klacht tegen Brugse schooldi­rec­teur over ongepaste berichten naar leerling met mentale beperking

  Het gerecht onderzoekt een nieuwe klacht tegen de directeur van BuSo Ravelijn in Brugge, die in de cel zit op verdenking van grensoverschrijdend gedrag bij een leerling. Ook deze keer zou er sprake zijn geweest van het ongepast benaderen en sturen van ongepaste berichten naar een leerling met een mentale beperking. “De ouders hebben ons op de hoogte gesteld. We wachten nu het verdere onderzoek af”, bevestigt Pierre Gantois, voorzitter van het schoolbestuur, de tweede klacht.
 1. “De voorverkoop loopt nu al beter dan de voorbije edities”: Cactusfestival maakt zich op voor knaller van een 39ste editie
  PREMIUM
  Brugge

  “De voorver­koop loopt nu al beter dan de voorbije edities”: Cactusfes­ti­val maakt zich op voor knaller van een 39ste editie

  Met Live Is Live en Feest in ‘t Park is het Brugse festivalseizoen stevig op gang getrokken. Straks is het de beurt aan het 39ste Cactusfestival, het grootste van allemaal. “Als er nieuwkomers op de kalender bijkomen, staan we daar met belangstelling naar te kijken”, zegt organisator Patrick Keersebilck, die met zijn organisatie voor een aantal cruciale maanden staat.
 2. IN BEELD. 10.000 bezoekers genieten van eerste festival in Brugge zonder coronazorgen: “Steeds meer gezinnen vinden de weg en dat verzekert onze toekomst”
  Brugge

  IN BEELD. 10.000 bezoekers genieten van eerste festival in Brugge zonder coronazor­gen: “Steeds meer gezinnen vinden de weg en dat verzekert onze toekomst”

  Er heerste een gezellig en ongedwongen sfeertje in het prachtige Minnewaterpark afgelopen zaterdag. Meeslepende muziek en een duurzame boodschap lokten zo’n 10.000 bezoekers naar de 31ste editie Feest in ’t Park. De eerste editie van het gratis mondiaal festival in een organisatie van Brugge Plus vzw was een succes.