Kasteel Les Fayards opent de deuren voor een knappe expo
Volledig scherm
Kasteel Les Fayards opent de deuren voor een knappe expo © RV

Kasteel Les Fayards opent voor kunstexpo KeiArt

BruggeIn het kasteel Les Fayards kan je tijdens het weekend van 1, 2 en 3 oktober de expo KeiArt van acht gerenommeerde kunstenaars bezoeken.

 1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
  PREMIUM
  Ichtegem/Brugge

  LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

  Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.
 2. Studenten van Howest wisten het al en nu heeft hij de titel ook effectief beet: Koen (38) is de beste grootkeukenkok van België
  PREMIUM
  Brugge

  Studenten van Howest wisten het al en nu heeft hij de titel ook effectief beet: Koen (38) is de beste grootkeu­ken­kok van België

  De beste grootkeukenkok van België werkt in hogeschool Howest in Brugge. Elke dag kookt Bruggeling Koen Philips (38) er voor bijna 400 hogeschoolstudenten. Geen junkfood, maar telkens weer twee soorten soep, een vers hoofdgerecht en een dessert. “Dat het aantal studenten dat voor het schoolrestaurant kiest jaar na jaar stijgt, streelt mijn ego nog het meest.”