Modeontwerper Glenn Martens uit Brugge: "Ik pendel constant tussen mijn appartement in Parijs, op zo’n twintig minuutjes van de luchthaven, en Milaan. En dat gaat me goed af."
Volledig scherm
PREMIUM
Modeontwerper Glenn Martens uit Brugge: "Ik pendel constant tussen mijn appartement in Parijs, op zo’n twintig minuutjes van de luchthaven, en Milaan. En dat gaat me goed af." © Benny Proot

“Kanye West en Beyoncé zijn ook maar gewone mensen, met stress als ze kleding moeten kiezen”: Glenn Martens, de Bruggeling die aan het hoofd staat van Diesel en nu ook collectie maakt voor Jean-Paul Gaultier

BruggeAlle ogen in Parijs en Milaan zijn de komende weken op Glenn Martens (38) gericht. De Bruggeling lanceert in januari 2022 namelijk drie belangrijke collecties: eentje voor zijn eigen prestigieuze label Y/Project, een collectie voor het Italiaanse Diesel, waarvoor hij creatief directeur is en - alsof dat niet genoeg is - ook nog een gastcollectie voor Jean-Paul Gaultier. “Als Rihanna of Kim Kardashian iets van mij willen dragen, is dat even kicken, ja.”

  1. RESTOTIP. Het succesverhaal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introduceerde in Oostende
    PREMIUM
    Oostende

    RESTOTIP. Het succesver­haal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introdu­ceer­de in Oostende

    Hawaï in een kommetje, zo kun je een pokébowl eenvoudig omschrijven. Het zijn de mensen van Ohana Pokébowls op de Groentemarkt die het gerecht in Oostende introduceerden, iets meer dan twee jaar geleden. De kommetjes groenten, rauwe vis en plakrijst blijken een enorm succesverhaal, want half Oostende is intussen verknocht aan de pokébowls. Een ex-werknemer ging zelfs met het concept lopen en nam de naam klakkeloos over. Hoog tijd om zelf eens te proeven.