Michael Freilich van joods actueel komt foto's van concentratiekampen overhandigen aan Club Brugge na haatgezangen.
Volledig scherm
Michael Freilich van joods actueel komt foto's van concentratiekampen overhandigen aan Club Brugge na haatgezangen. © Benny Proot

Joodse gemeenschap drukt Club Brugge met neus op de feiten na antisemitische gezangen: “Hoe kan het dat er nog zulke supporters rondlopen?”

Aan het Jan Breydelstadion heeft de Joodse gemeenschap deze middag een duidelijk signaal gegeven aan het bestuur en supporters van Club Brugge. Ze kwamen gisteren in opspraak door een filmpje waarin antisemitische gezangen te horen waren. “Hoe kan het dat er zoveel jaar na de Tweede Wereldoorlog nog zulke supporters rondlopen? Dit gaat er bij mij echt niet in. Ik vind dat de club te weinig inspanningen doet. Hopelijk doet het gerecht alsnog z’n werk”, zegt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel.

10 reacties

 • David De Geyter

  3 jaar geleden
  Krijg FCB nu geen torenhoge boete?
 • guy vermeulen

  3 jaar geleden
  zijn goed op gevoed ? ze zijn nog niet beschaamd er bij !! Allen weigeren.
 • Bruno Vermeire

  3 jaar geleden
  Volgende 5 wedstrijden het stadion leeg halen. Het bestuur zal ook niks tegen deze gezangen doen, dus haal het stadion leeg en er zal niks verkeerd gezongen worden.
 • Fred De Vlaminck

  3 jaar geleden
  Toch klacht neerleggen. Laat ze betalen tot ze blauw zien, en desnoods de boete verhalen op die voetbalclub.
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Als het gerecht de gedachten en de meningsuiting van de mensen moet regelen loopt er iet fundamenteel fout in het beleid van het land. Er wordt tegenwoordig bij wet geregeld wat wij mogen denken en uitspreken en dat is ongrondwettelijk. Ik ben zelf zeer breeddenkend maar ik vind dat wij ook respect moeten hebben voor dezen die er anders over denken en hun vrijheid niet wettelijk beperken.
 1. Oplossing in de maak voor heisa rond Wintergloed in Brugge: “Of ik na het dreigement nog door één deur kan met de gouverneur? Natuurlijk ..."
  Brugge

  Oplossing in de maak voor heisa rond Winter­gloed in Brugge: “Of ik na het dreigement nog door één deur kan met de gouverneur? Natuurlijk ..."

  Er lijkt een oplossing in de maak voor Wintergloed in Brugge. Burgemeester Dirk De fauw (CD&) is bereid om op verschillende locaties langs het parcours controles uit te voeren op het Covid Safe Ticket. Daarmee komt hij (deels) tegemoet aan de eis van gouverneur Carl Decaluwé. “Al blijft het moeilijk om te controleren of iemand al dan niet voor de lichtwandeling komt”, beseft De fauw, die meteen een duidelijke oproep heeft. “Kom alstublieft niet allemaal het eerste weekend. Mensen hebben tot 9 januari de kans om de wandeling te doen."
 2. Tot een kwartier aanschuiven bij binnenkomst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilligers: dat is een aandachtspuntje”
  Brugge

  Tot een kwartier aanschui­ven bij binnen­komst kerstmarkt: “Er is maar één ingang en niet genoeg vrijwilli­gers: dat is een aandachts­punt­je”

  Over het algemeen verliep het eerste weekend van Wintergloed vlot. “Het slechte weer bracht weinig mensen op de been, wat gezien de vierde golf een meevaller is”, zegt burgemeester Dirk de fauw. Toch was het zaterdagmiddag even aanschuiven bij binnenkomst op de Grote Markt. Sommige mensen stonden wel een kwartier lang aan te schuiven, soms in de gietende regen. “Er stonden op bepaalde momenten te weinig vrijwilligers om de massa op te vangen,”, legt De Fauw uit.