Michael Freilich van joods actueel komt foto's van concentratiekampen overhandigen aan Club Brugge na haatgezangen.
Volledig scherm
Michael Freilich van joods actueel komt foto's van concentratiekampen overhandigen aan Club Brugge na haatgezangen. © Benny Proot

Joodse gemeenschap drukt Club Brugge met neus op de feiten na antisemitische gezangen: “Hoe kan het dat er nog zulke supporters rondlopen?”

Aan het Jan Breydelstadion heeft de Joodse gemeenschap deze middag een duidelijk signaal gegeven aan het bestuur en supporters van Club Brugge. Ze kwamen gisteren in opspraak door een filmpje waarin antisemitische gezangen te horen waren. “Hoe kan het dat er zoveel jaar na de Tweede Wereldoorlog nog zulke supporters rondlopen? Dit gaat er bij mij echt niet in. Ik vind dat de club te weinig inspanningen doet. Hopelijk doet het gerecht alsnog z’n werk”, zegt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel.

10 reacties

 • David De Geyter

  4 jaar geleden
  Krijg FCB nu geen torenhoge boete?
 • guy vermeulen

  4 jaar geleden
  zijn goed op gevoed ? ze zijn nog niet beschaamd er bij !! Allen weigeren.
 • Bruno Vermeire

  4 jaar geleden
  Volgende 5 wedstrijden het stadion leeg halen. Het bestuur zal ook niks tegen deze gezangen doen, dus haal het stadion leeg en er zal niks verkeerd gezongen worden.
 • Fred De Vlaminck

  4 jaar geleden
  Toch klacht neerleggen. Laat ze betalen tot ze blauw zien, en desnoods de boete verhalen op die voetbalclub.
 • Ludwig VdB

  4 jaar geleden
  Als het gerecht de gedachten en de meningsuiting van de mensen moet regelen loopt er iet fundamenteel fout in het beleid van het land. Er wordt tegenwoordig bij wet geregeld wat wij mogen denken en uitspreken en dat is ongrondwettelijk. Ik ben zelf zeer breeddenkend maar ik vind dat wij ook respect moeten hebben voor dezen die er anders over denken en hun vrijheid niet wettelijk beperken.
 1. Mist gooit voor tweede keer op rij roet in het eten van confrontatie tussen Jong Cercle en Olsa Brakel: “Spelen was opnieuw onmogelijk”
  Voetbal tweede nationale A

  Mist gooit voor tweede keer op rij roet in het eten van confronta­tie tussen Jong Cercle en Olsa Brakel: “Spelen was opnieuw onmogelijk”

  Nadat de competitiewedstrijd tussen Jong Cercle en Olsa Brakel op 13 november bij de rust werd stilgelegd wegens de dichte mist, is diezelfde confrontatie woensdagavond opnieuw afgelast om diezelfde reden. Twee keer bolde Olsa Brakel richting Ruddervoorde, waar Jong Cercle zijn thuismatchen speelt, en twee keer moest geel-zwart zonder een sportieve strijd terugkeren. Vanavond geraakten Cercle en Olsa niet verder dan de opwarming. Twee weken geleden werd de eerste helft nog afgewerkt.