Michael Freilich van joods actueel komt foto's van concentratiekampen overhandigen aan Club Brugge na haatgezangen.
Volledig scherm
Michael Freilich van joods actueel komt foto's van concentratiekampen overhandigen aan Club Brugge na haatgezangen. © Benny Proot

Joodse gemeenschap drukt Club Brugge met neus op de feiten na antisemitische gezangen: “Hoe kan het dat er nog zulke supporters rondlopen?”

Aan het Jan Breydelstadion heeft de Joodse gemeenschap deze middag een duidelijk signaal gegeven aan het bestuur en supporters van Club Brugge. Ze kwamen gisteren in opspraak door een filmpje waarin antisemitische gezangen te horen waren. “Hoe kan het dat er zoveel jaar na de Tweede Wereldoorlog nog zulke supporters rondlopen? Dit gaat er bij mij echt niet in. Ik vind dat de club te weinig inspanningen doet. Hopelijk doet het gerecht alsnog z’n werk”, zegt Michael Freilich, hoofdredacteur van Joods Actueel.

10 reacties

 • David De Geyter

  3 jaar geleden
  Krijg FCB nu geen torenhoge boete?
 • guy vermeulen

  3 jaar geleden
  zijn goed op gevoed ? ze zijn nog niet beschaamd er bij !! Allen weigeren.
 • Bruno Vermeire

  3 jaar geleden
  Volgende 5 wedstrijden het stadion leeg halen. Het bestuur zal ook niks tegen deze gezangen doen, dus haal het stadion leeg en er zal niks verkeerd gezongen worden.
 • Fred De Vlaminck

  3 jaar geleden
  Toch klacht neerleggen. Laat ze betalen tot ze blauw zien, en desnoods de boete verhalen op die voetbalclub.
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Als het gerecht de gedachten en de meningsuiting van de mensen moet regelen loopt er iet fundamenteel fout in het beleid van het land. Er wordt tegenwoordig bij wet geregeld wat wij mogen denken en uitspreken en dat is ongrondwettelijk. Ik ben zelf zeer breeddenkend maar ik vind dat wij ook respect moeten hebben voor dezen die er anders over denken en hun vrijheid niet wettelijk beperken.
 1. Brugse ziekenhuizen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugse ziekenhui­zen bezorgd over druk op diensten intensieve zorg: “Het is dweilen met de kraan open, maar onze dweilen raken stilaan op”

  Hoewel de besmettingscijfers stilaan stagneren, voelen ze in AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge de druk op de werking van het ziekenhuis en de dienst intensieve zorg toenemen. Vandaag liggen 43 coronapatiënten in Sint-Jan en 23 coronapatiënten in Sint-Lucas, waarvan er samen 28 op de diensten intensieve zorg zijn opgenomen. “Minder dringende ingrepen stellen we uit”, zegt Hans Rigauts van AZ Sint-Jan. “Het is dweilen met de kraan open”, vindt Nico Dierickx van het Sint-Lucasziekenhuis.